دوره 8، شماره 2 - ( 5-1384 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 57-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Narenji F, Roozbahani N, Attarha M, Akbari Torkestani N, Khosravi S. The Effect of Maternal Position in Active phase on Duration of Labor and Newborn's Apgar Score. J Arak Uni Med Sci 2005; 8 (2) :52-57
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-167-fa.html
نارنجی فرشته، روزبهانی نسرین، عطارها مهتاب، اکبری ترکستانی نعیمه، خسروی شراره. بررسی تاثیر وضعیت قرار گرفتن مادر در فاز فعال زایمان بر طول مدت زایمان و آپگار نوزاد. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1384; 8 (2) :52-57

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-167-fa.html


1- گروه پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران. ، F.Narenedjie@arakmu.ac.ir
2- گروه پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
چکیده:   (17964 مشاهده)
مقدمه: به نظر می‌رسد که نحوه قرار گرفتن مادر در اتاق درد و هم‌چنین تحرک وی در طول زایمان می‌تواند بر فرآیند زایمان و نتایج حاصل از آن تاثیرگذار باشد. پژوهش حاضر مطالعه‌ای است که جهت بررسی تاثیر وضعیت قرار گرفتن مادر در فاز فعال زایمان بر طول مدت زایمان و آپگار نوزاد صورت گرفته است.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که برروی 256 مادر باردار مراجعه کننده به زایشگاه طالقانی شهر اراک انجام گردیده است. نمونه گیری به روش در دسترس صورت گرفت و حجم نمونه براساس 5% = α و 20% = β تعیین گردید. مادران واجد شرایط وارد مطالعه شده و به دو گروه نخست زا و چندزا تقسیم گردیدند و هر گروه براساس تمایل خود یکی از وضعیت‌های خوابیده به پهلوی چپ، نیمه متحرک و متحرک را در فاز فعال زایمان انتخاب نمودند. مراحل اول، دوم و سوم زایمان و هم چنین آپگار دقایق اول و پنجم نوزاد در هر گروه بررسی و ثبت شد. اطلاعات به دست آمده بر اساس آزمون شفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: یافته‌های بررسی نشان داد که بیشتر از نیمی از مادران (55/5 درصد) وضعیت نیمه متحرک را انتخاب نمودند . 98/8 درصد زایمان‌ها از نوع طبیعی بوده و اکثریت نوزادان متولد شده آپگار دقیقه اول و پنجم به ترتیب 9 و 10 داشتند و ارتباط آماری معنی‌داری بین پیچیدگی‌‌های زایمانی و آپگار نوزاد با وضعیت قرار گرفتن مادر وجود نداشت . هم چنین نتایج نشان داد که طول مراحل اول, دوم و سوم زایمان در نخست زایان در گروه متحرک کوتاه‌تر از دو گروه دیگر است و از نظر آماری نیز این ارتباط برای مرحله اول زایمان معنی‌دار بود(P<0/0001). در چند زایان، طول مراحل اول و دوم زایمان در گروه متحرک کوتاه تر از دو گروه دیگر بود که از نظر آماری این ارتباط معنی‌دار نشان داده شد(P<0/0001).
نتیجه گیری: به طور کلی یافته‌ها نشان داد که طول مرحله اول زایمان در زنان نخست زای متحرک و طول مرحله اول و دوم زایمان در زنان چندزای متحرک به طور معنی‌داری کاهش یافته است. بنابر این به نظر می رسد که توصیه به داشتن تحرک طی زایمان به مادر می‌تواند بر بهبود روند زایمان تاثیر داشته باشد.
متن کامل [PDF 1660 kb]   (2829 دریافت)    
موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/11/30 | پذیرش: 1384/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb