Arjmand Shabestary A, Khaloei M, Arjomandzadegan M, Eslamirad Z, Ghasemikhah R. Effects of Zataria, Mentha Pulegium, Oregano spp Essential Oil and Hydroalcholic Extract of Hypericum perforatum on Cyst of Acanthamoeba spp In Vitro. J Arak Uni Med Sci 2017; 20 (8) :1-8
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-5292-fa.html
ارجمند شبستری علی، خالویی محمود، ارجمند زادگان محمد، اسلامی راد زهرا، قاسمی خواه رضا. بررسی اثر اسانس گیاهان آویشن، نعنا ، پونه و عصاره هیدروالکلی گل راعی بر روی کیست انگل آکانتامبا در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1396; 20 (8) :1-8
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-5292-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی اراک
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، ghasemikhah@yahoo.com
چکیده: (4806 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: مقاومت داروئی کیست های آکانتامبا باعث عود بیماری می شود، از این رو، بیماران باید مدت طولانی تحت درمان و مراقبت قرار گیرند. هدف این مطالعه بررسی اثر تعدادی از فرآورده های گیاهی روی کیست آکانتامبا در محیط برون تنی بود.
مواد و روش ها: اسانسهای آویشن، نعناو پونه با روش تقطیر با فشار بخار تهیه شدند. اسانسها و عصاره آبی گل راعی در سه غلظت (6/0، 1 و 10 درصد) تهیه شد. کیست های آکانتامبا در بازههای زمانی مختلف (30، 60، 120، 180، 1440 دقیقه ) در مواجهه با اسانس وعصاره های گیاهی قرار گرفتند وسپس زنده بودن یا مرده بودن کیست ها با رنگ ائوزین 1/0 درصد مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: مقایسه میزان مرگ و میر انگل بین گروه شاهد و تست نشان داد که مرگ و میر کیست های آکانتامبا در گروه تست که در معرض فرآورده گیاهی بودند، بیشتر بود. اسانس آویشن و نعنا در غلظت یکسان 10 درصد و زمان 24 ساعت، به ترتیب بیشترین (22 درصد) و کمترین (4 درصد) مرگ و میر را ایجاد کردند. نتایج نشان داد که میزان مرگ و میر آکانتامبا وابسته به زمان بوده است.
نتیجه گیری: اثبات گردید که اسانس آویشن بیشترین اثر کشندگی را روی کیست های آکانتامبا دارد. اجرای تحقیقات بالینی در این رابطه پیشنهاد می شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
عفونی دریافت: 1396/6/7 | پذیرش: 1396/7/24