دوره 10، شماره 1 - ( فصلنامه 1386 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 98-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

Attarha M, Narenji F, Rozbahani N. Effect of prophylactic antibiotic on the prevalence of pelvic inflammatory in women using IUD. J Arak Uni Med Sci 2007; 10 (1) :93-98
عطارها مهتاب، نارنجی فرشته، روزبهانی نسرین. بررسی تأثیر تجویز آنتی بیوتیک درمانی پیش‌گیرانه بر فراوانی بیماری‌های التهابی لگن در زنان دریافت کننده IUD . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1386; 10 (1) :93-98

1- ، : fereshtehnarenedjie@yahoo.com
مقدمه :IUD یکی از موثرترین روش‌های پیش‌گیری از بارداری در دنیا می‌باشد. با وجود این، نگرانی از بروز عفونت‌های لگنی و عوارض دیگر IUD استفاده ازآن را در پرده ابهام افکنده است. عده‌ای از محققین بر این عقیده هستند که استفاده از آنتی بیوتیک درمانی پیش‌گیرانه قبل از جاگذاری IUD ممکن است خطر بروز عفونت‌های لگنی را کاهش دهد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر تجویز آنتی بیوتیک درمانی پیش‌گیرانه بر فراوانی بیماری‌های التهابی لگن در زنان دریافت کننده IUD می‌باشد. روش‌کار: پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمائی بالینی است که در مراکز بهداشتی درمانی شهر اراک، با نمونه‌گیری خوشه‌ای در پنج درمانگاه سطح شهر اراک بر روی 500 زن مراجعه کننده به این مراکز که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، صورت گرفت. نمونه‌ها در دو گروه با دریافت آنتی بیوتیک و بدون دریافت آنتی بیوتیک پیش‌گیرانه قرار داده شدند و بیست روز پس از جاگذاری IUD هر دو گروه از نظر بروز عفونت‌های لگنی تحت معاینه قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون من ویتنی و کای دو تجزیه و تحلیل گردید. نتایج: براساس یافته‌های حاصل ازاین پژوهش بین میانگین سن، میانگین بارداری‌ها، تعداد زایمان، بچه‌های زنده و سقط بین دو گروه مورد مطالعه اختلاف آماری معنی‌داری مشاهده نشد. یافته‌ها نشان داد در گروه دریافت کننده آنتی بیوتیک درمانی پیش‌گیرانه، شیوع PID 1/2 درصد و در گروه کنترل 9/1 درصد بود که این اختلاف معنی‌دار نبود. هم‌چنین با وجود این که شیوع عفونت‌های واژینال در گروه کنترل بیشتر از گروه مورد بود اما این اختلاف نیز از نظرآماری معنی‌دار نبود. نتیجه گیری: با توجه به یافته‌های این پژوهش به نظر می‌رسد که مصرف آنتی بیوتیک درمانی پیش‌گیرانه در میزان شیوع PID ناشی از جاگذاری IUD تأثیری ندارد و بهتر است با توجه به مضرات مصرف بی رویه آنتی بیوتیک به جای تجویز آنتی بیوتیک درمانی پیش‌گیرانه، بر لزوم رعایت دقیق نکات استریل در حین جاگذاری IUD تاکید گردد.
موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/7/6