halalkhor F, poorrahim A, Siahkouhian M. Effect of saffron supplementation and endurance training on interleukin-6, interleukin-10 and L-cysteine concentrations in outpatients with coronavirus. J Arak Uni Med Sci 2023; 26 (5) :1-8
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7646-fa.html
حلال خور فاطمه، پوررحیم قورقچی آمنه، سیاهکوهیان معرفت. تأثیر مکمل سازی زعفران و تمرین استقامتی بر غلظت اینترلوکین-6، اینترلوکین-10 و السیستئین در بیماران سرپایی مبتلا به کرونا ویروس. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1402; 26 (5) :1-8
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-7646-fa.html
1- دانشگاه محقق اردبیلی
2- دانشگاه محقق اردبیلی ، amenehpoorrahim@yahoo.com
چکیده: (1109 مشاهده)
زمینه و هدف: ملاحظات ضدسیتوکین در بیماران کووید-19 میتواند نقش بسزایی در پیشگیری از مرگ ومیر داشته باشد از این رو فعالیت بدنی با کاهش عوامل خطرزا، همچنین زعفران با خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی به عنوان راه کارهای ضد سایتوکین در نظر گرفته شده است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر مکمل سازی زعفران و تمرین استقامتی بر غلظت اینترلوکین-6، اینترلوکین-10 و السیستئین در بیماران سرپایی مبتلا به کرونا ویروس می باشد.
مواد و روش ها: جامعه آماری این پژوهش، بیماران سرپایی مبتلا به کرونا ویروس که 36 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. اندازهگیری سایتوکینها و السیستئین با استفاده از کیت مخصوص و به روش الایزا انجام شد. فرضیههای تحقیق با استفاده از نرمافزار SPSS در سطح معنیداری 05/0>P با استفاده از آزمون آنالیز واریانس (ANOVA) با اندازهگیریهای مکرر با عامل بینگروهی بررسی شدند.
نتایج: نتایج نشان داد که فعالیت استقامتی و مکمل سازی زعفران باعث کاهش معنی داری در سطوح IL-6 و نسبت اینترلوکین 6به اینترلوکین 10 شد(05/0≥P). همچنین فعالیت استقامتی به همراه مکمل سازی زعفران باعث افزایش معنی داری در میزان غلظت سرمی ال سیستئین شد(035/0=P). نتایج نشان داد که بین مراحل اندازهگیری و گروه همچنین تفاوت های درون گروهی و بین گروهی در متغیرهای اینترلوکین-10 اثر تعاملی وجود ندارد (511/0=P)،
نتیجه گیری: سطوح IL-6 و IL-10 در اثر مصرف مکمل سازی زعفران و تمرین استقامتی کاهش می یابد و میزان السیستئین افزایش که این خود باعث کمک به بهبود بیماران کووید -19 می شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
کووید 19 دریافت: 1402/12/4 | پذیرش: 1403/1/27