دوره 20، شماره 5 - ( مردادماه 1396 1396 )                   جلد 20 شماره 5 صفحات 24-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- مرکز بهداشت شهرستان اراک، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، herfehei@gmail.com
2- دکترای تخصصی مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
3- فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی، مرکز تحقیقات بیماری‌های غیر واگیر، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
چکیده:   (2902 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: بهداشت‌ حرفه‌ای علم‌ و هنر کنترل مخاطرات شغلی است و ارزیابی ریسک یکی از وظایف ایشان است. انجمن بهداشت ‌صنعتی ‌آمریکا روشی را برای بررسی ریسک بهداشت‌ حرفه‌ای که دارای حساسیت، دقت و صحت لازم متناسب با اصول بهداشت ‌حرفه‌ای است ارائه کرده است .هدف از این مطالعه، بررسی نقاط قوت، نقاط ضعف، مشکلات اجرایی و ابزارهای بهبود دهنده از نظر کارشناسان بهداشت حرفه‌ای اراک است.

مواد و روشها: این مطالعه به صورت توصیفی -تحلیلی و به صورت سرشماری از کل کارشناسان بهداشت حرفه‌ای اراک (۵۳ نفر) انجام شد. به منظور بهبود درک و اجرای روش، فرمهای ثبت اطلاعات جهت اجرای روش طراحی شدند. به منظور تسهیل در محاسبات و نگهداری سوابق یک فایل صفحه‌گسترده اکسل تهیه شد. پس از حدود ۵ سال از اجرا، نظر کارشناسان در این خصوص توسط یک پرسشنامه جمع‌آوری شده و اطلاعات به صورت توصیفی از طریق نرم‌افزار SPSS و ارتباط بین متغیرها از طریق ضریب پیرسون سنجیده شد.

یافتهها: فقط ۴ درصد از شرکت کنندگان در دوره دانشگاه با این روش ارزیابی ریسک آشنا شده بودند. در مطالعه حاضر، ۸۸ درصد اظهار داشتند که فرمهای شناسایی اولیه تهیه شده در ساده‌سازی موثر بوده و ۸۴ درصد اظهار داشتند که فرمهای شناسایی اولیه در فراگیری روش تأثیر گذار بوده است. رابطه میزان ساده‌ سازی فایل اکسل و سادگی مفاهیم در این روش ۷۴۳/۰ به دست آمد.

نتیجه‌گیری: استفاده از ابزارهایی مانند فرمهای یکسان و صفحه‌ گسترده می‌تواند در درک و ساده‌سازی این روش کمک نماید و برخی از مشکلات اجرایی را کاهش دهد.

متن کامل [PDF 915 kb]   (1211 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1396/2/23 | پذیرش: 1396/4/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.