1- گروه ژنتیک و فناوریهای نوین، دانشکده پزشکی، دانشگاه علومپزشکی آجا، تهران، ایران.
2- مرکز تعیین هویت مولکولی DNA، دانشگاه علومپزشکی آجا، تهران، ایران.
3- گروه ژنتیک و فناوریهای نوین، دانشکده پزشکی، دانشگاه علومپزشکی آجا، تهران، ایران. ، em.esmaeilzadeh@ajaums.ac.ir
چکیده: (5771 مشاهده)
زمینه و هدف: از اواخر سال 2019 میلادی، با ظهور نوع جدیدی از ویروس کرونا به عنوان عامل ایجادکننده یک بیماری تنفسی جدید تحت عنوان کووید 19، نگرانیهای زیادی در مورد گسترش این بیماری و راههای مقابله با آن ایجاد شد. با توجه به قدرت انتقال سریع این ویروس، شناسایی افراد آلوده در مراحل ابتدایی به منظور قرنطینهسازی بسیار حیاتی است. هدف از این مطالعه، بررسی قابلیت اطمینان سیتی اسکن در تشخیص کووید 19 است.
مواد و روش ها: در این مطالعه تعداد 212 بیمار بستری شده در بیمارستان با تشخیص نهایی کووید 19 بررسی شدند. اطلاعات جمعیتشناختی، سابقه پزشکی، علائم و نشانهها و سیتی اسکن قفسه سینه جمعآوری و تحلیل و درنهایت قدرت سیتی اسکن در تشخیص این بیماری در مقایسه با تست مولکولی RT-PCR بررسی شد.
ملاحظات اخلاقی: این مطالعه توسط کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی آجا تأیید شده است (کد: IR.AJAUMS.REC.1399.091).
یافته ها: با توجه به نتایج به دست آمده، حساسیت سیتی اسکن در تشخیص بیماری کووید 19 نسبتاً بالا است، اگر چه میزان بالای نتایج مثبت کاذب حاصل از این تکنیک و تصمیمگیری بر اساس آن میتواند منجر به افزایش بار مالی بر سیستم بهداشت و درمان شود.
نتیجه گیری: سیتی اسکن یک تکنیک نسبتاً حساس برای تشخیص کووید 19 است، اگر چه با توجه به میزان بالای نتایج مثبت کاذب، باید در تصمیمگیری بر اساس آن احتیاط شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
کووید 19 دریافت: 1399/3/8 | پذیرش: 1399/6/4