دوره 14، شماره 2 - ( دو ماهنامه خرداد و تیر 1390 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 99-94 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه علوم تشریحی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اهواز،ایران
2- کرمانشاه، بلوار شهید شیرودی، خیابان دانشگاه، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات باروری وناباروری ، mkhazaei1345@yahoo.com
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، ایران
چکیده:   (16369 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاه غازیاقی خواص متنوعی داشته و در غرب کشور مصرف غذایی و داروئی دارد. در مطالعات قبلی ما خواص درمانی و حفاظتی آن در مقابل زخم معده ثابت شد. هدف تحقیق حاضر شناسایی اثرات جانبی این گیاه بر باروری موش ماده صحرایی است. مواد و روش‎ها:در این مطالعه تجربی ، موش‎های صحرایی ماده نزائیده از نژاد NMRI (190-160 گرم) در سه بخش به شکل دو زیر گروه آزمایش که عصاره گیاه (150 میلی گرم بر کیلوگرم) و کنترل که آب مقطر (2 میلی‎لیتر بر کیلوگرم) را به روش داخل صفاقی دریافت کردند. تعداد حیوانات در تمام گروه‎های نهایی مساوی بود (8n=). در آزمایش اول، موش‎های ماده، تک دوز عصاره و یا آب مقطر را دریافت کردند ، در آزمایش دوم: موش‎های ماده حامله در دوره قبل از لانه گزینی (روزهای 5-1 بارداری) و در آزمایش سوم در مرحله لانه گزینی (روزهای 7-5 بارداری)، عصاره و یا آب مقطر گرفتند. در هر سه آزمایش مکان‎های لانه گزینی و نوزادان شمارش شدند. برای مقایسه بین گروه‎ها از آزمون تی استفاده شد و 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد. یافته‎ها: در هر سه گروه آزمایش، بین تعداد نوزادان و تعداد مکان‎های لانه گزینی در گروه مورد با کنترل خود اختلاف آماری معنی‎دار وجود داشت. این تفاوت در آزمایش اول و سوم، بارزتر بود. نتیجه‎گیری: عصاره غازیاقی دارای اثرات ضد باروری بارز در موش صحرایی است.
متن کامل [PDF 184 kb]   (3835 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1389/1/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.