TY - JOUR JF - HBI_Journals JO - J Arak Uni Med Sci VL - 11 IS - 4 PY - 2008 Y1 - 2008/12/01 TI - The effect of Cardamom- tea watery extract on oxidative stress TT - تأثیر عصاره آبی چای ـ هل بر استرس اکسیداتیو N2 - مقدمه: عدم تعادل بین تولید رادیکال آزاد واجزا سیستم دفاع آنتی اکسیدانی بدن منجربه استرس اکسیداتیو می‌شود. هل، میوه‌ی گیاه التاریا کارداموموم ماتون می‌باشد که احتمالاخواص آنتی اکسیدانی دارد. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر عصاره آبی چای ـ هل بر استرس اکسیداتیو می‌باشد. روش کار: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که در آن تعداد 54 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. ابتدا 5 میلی لیترخون وریدی از آنها گرفته و پارامترهای استرس اکسیداتیو در سرم خون سنجیده شد. سپس به مدت 2 هفته هر روز مقدار 3 گرم هل و 1 گرم چای به صورت 100 میلی لیترعصاره آبی چای ـ هل به افراد داده شد و بعد از 2 هفته، مجدداً 5 میلی لیترخون وریدی ازهمان افراد گرفته شد ودوباره پارامترهای استرس اکسیداتیو در سرم خون اندازه گیری شد و مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج: ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم افراد قبل از مصرف چای ـ هل 64/0±96/1 و بعد از مصرف 46/0±23/2 میکرو مول در میلی‌لیتر (009/0p=) و میانگین پراکسیداسیون لیپیدی سرم قبل از مصرف چای ـ هل 58/3±97/14 و بعد از مصرف چای ـ هل 91/5±07/12 نانو مول در میلی لیتر بود (002/0p=). هم‌چنین میانگین گروه‌های تیول سرم قبل از مصرف چای ـ هل 200/0±224/0 و بعد از مصرف آن 166/0±266/0میلی مول بود(141/0p=). نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که عصاره چای ـ هل میزان استرس اکسیداتیو خون را کاهش ‌دهد و در صورت استفاده معمول در رژیم غذایی افراد ممکن است اثرات مفیدی داشته باشد. SP - 1 EP - 7 AU - Baghy Nia, Neda AU - Oryan, Shahrbanoo AU - Fani, Ali AU - Maleky Rad, Aliakbar AD - KW - Oxidative stress KW - Antioxidant KW - Free radical KW - Elettaria cardamomum Maton KW - Tea UR - http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-350-fa.html ER -