Journal of Arak University of Medical Sciences
مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك
J Arak Uni Med Sci
Medical Sciences
http://jams.arakmu.ac.ir
46
journal46
1735-5338
2008-644X
fa
jalali
1387
9
1
gregorian
2008
12
1
11
4
online
1
fulltext
fa
تأثیر عصاره آبی چای ـ هل بر استرس اکسیداتیو
The effect of Cardamom- tea watery extract on oxidative stress
علوم پایه
Basic Sciences
مقدمه: عدم تعادل بین تولید رادیکال آزاد واجزا سیستم دفاع آنتی اکسیدانی بدن منجربه استرس اکسیداتیو میشود. هل، میوهی گیاه التاریا کارداموموم ماتون میباشد که احتمالاخواص آنتی اکسیدانی دارد. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر عصاره آبی چای ـ هل بر استرس اکسیداتیو میباشد. روش کار: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که در آن تعداد 54 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. ابتدا 5 میلی لیترخون وریدی از آنها گرفته و پارامترهای استرس اکسیداتیو در سرم خون سنجیده شد. سپس به مدت 2 هفته هر روز مقدار 3 گرم هل و 1 گرم چای به صورت 100 میلی لیترعصاره آبی چای ـ هل به افراد داده شد و بعد از 2 هفته، مجدداً 5 میلی لیترخون وریدی ازهمان افراد گرفته شد ودوباره پارامترهای استرس اکسیداتیو در سرم خون اندازه گیری شد و مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج: ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم افراد قبل از مصرف چای ـ هل 64/0±96/1 و بعد از مصرف 46/0±23/2 میکرو مول در میلیلیتر (009/0p=) و میانگین پراکسیداسیون لیپیدی سرم قبل از مصرف چای ـ هل 58/3±97/14 و بعد از مصرف چای ـ هل 91/5±07/12 نانو مول در میلی لیتر بود (002/0p=). همچنین میانگین گروههای تیول سرم قبل از مصرف چای ـ هل 200/0±224/0 و بعد از مصرف آن 166/0±266/0میلی مول بود(141/0p=). نتیجهگیری: به نظر میرسد که عصاره چای ـ هل میزان استرس اکسیداتیو خون را کاهش دهد و در صورت استفاده معمول در رژیم غذایی افراد ممکن است اثرات مفیدی داشته باشد.
<p> <strong><i> Background: </i></strong>Imbalance between the production of free radicals and the antioxidant defense system causes oxidative stress. The cardamom is the fruit of the Elettaria cardamomum maton which probably has an antioxidant property. Aim of this study is assess of effect of cardamom- tea watery extract on oxidative stress. </p><p> <strong><i> Methods and Materials </i></strong><i>: </i>This clinical trial research was carried out on 54 persons. Firstly 5ml venous blood was collected and the parameter of the oxidative stress in their blood was evaluated. Then they were given every day 3 grams of cardamom and 1 gram of tea as like as 100 ml cardamom- tea watery extract for two weeks. After 2 weeks 5 ml blood was collected and the parameters of oxidative stress in their blood serum was evaluted for the second time. The parameters of first and second group of bloods were compared by SPSS software. </p><p> <strong><i> Results </i></strong><i>: </i>The mean of total antioxidant capacity of serum before and after cardamom- tea extract were 1.96 ± 0.64 m mol/ml and 2.23 ± 0.46 m mol/ml respectively (p=0.009). The mean of lipid peroxidation before and after cardamom- tea were 14.97 ± 3.58 nmol/ml and 12.07 ± 5.91 nmol/ml respectively (p=0/002). The mean of total thiol group before and after cardamom- tea were 0.224 ± 0.200, 0.266 ± 0.166nmol respectively (p=0.141). </p><p> <strong><i> Conclusion: </i></strong>The cardamom- tea reduces the amount of lipid peroxidation and enhanced the antioxidant markedly. So, the cardamom- tea decreases the amount of oxidative stress in blood. Ther- fore the cardamom- tea in the people diet is usful. </p>
استرس اکسیداتیو، آنتیاکسیدان، رادیکالهای آزاد، هل، چای
Oxidative stress, Antioxidant, Free radical, Elettaria cardamomum Maton, Tea
1
7
http://jams.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-119-2&slc_lang=fa&sid=1
Neda
Baghy Nia
ندا
باغی نیا
mehdi24408@yahoo.com
460031947532846008462
460031947532846008462
Yes
Shahrbanoo
Oryan
شهربانو
عریان
460031947532846008463
460031947532846008463
No
Ali
Fani
علی
فانی
460031947532846008464
460031947532846008464
No
Aliakbar
Maleky Rad
علی اکبر
ملکی راد
460031947532846008465
460031947532846008465
No