دوره 12، شماره 1 - ( 3-1388 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 110-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khazaee M R, Farhad pour A R. A case report of Demodicosis. J Arak Uni Med Sci 2009; 12 (1) :107-110
خزاعی محمود رضا، فرهادپور علیرضا. گزارش یک مورد دمودیکوزیس. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1388; 12 (1) :107-110

1- ، mahmoud13342000@yahoo.com
چکیده مقدمه:جنس دمودکس از راسته پروستیگماتا ، خانواده دمودیسیده است که گونه های متعددی ازهیره های غیر شایع دارد و بعضی از آنها باعث بروز گال شدیدی در حیوانات می شوند . دوگونه ازآن در انسان بیماریزا می باشد: دمودکس فولیکولاروم Demodex folliculorum)) که به هیره فولیکول مومعروف بوده ودمودکس بریویس (Demodex brevis) این بیماری در خانم ها بیشتر از آقایان دیده می شود. مورد: بیمار خانمی است بیست ساله ساکن یکی از روستاهای شهر اراک که به دنبال خارش شدید وهیپرکراتوزیس (شوره فراوان) ناحیه گونه ها به پزشک متخصص پوست ومو مراجعه نموده وضمن معرفی به آزمایشگاه وتهیه لام از نمونه برداشت شده از گونه های بیمار ، به تعداد فراوان ، دمودکس در آزمون میکروسکوپی نمونه مشاهده شد. نتیجه گیری : نتیجه این آزمایش حاکی از آن است که در بیماران مراجعه کننده به کلینیک های پوست با پوسته ریزی و خارش خصوصا در ناحیه سر وصورت ، عارضه ممکن است به علت عفونت دمودکسی باشد .لذا پیشنهاد می گردد در این گونه بیماران، دمودیکوزیس نیز در تشخیص افتراقی مد نظر باشد.
واژه‌های کلیدی: دمودکس، هیپرکرا توزیس، دمودیکوزیس
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: عمومى