دوره 14، شماره 7 - ( ویژه نامه بروسلوز 1390 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 84-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karami A, Mobaien A, Jozpanahi M, Sarokhani M. The effect of the administration of corticosteroid on the treatment of patients with brucellosis. J Arak Uni Med Sci 2012; 14 (7) :78-84
کرمی افسانه، مبین احمدرضا، جزپناهی منیژه، ساروخانی معصومه. بررسی تاثیر تجویز کورتیکواستروئید در درمان بیماران مبتلا به بروسلوز. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1390; 14 (7) :78-84

1- دانشگاه علوم پزشکی زنجان
2- دانشگاه علوم پزشکی زنجان ، amobaien@yahoo.com
زمینه و هدف: بروسلوز در کشور ما یک بیماری اندمیک می‎باشد و درمان آن به عنوان یک مشکل بهداشتی مطرح است. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر تجویز استروئید بر روی علائم بیماری افراد مبتلا به بروسلوز حاد، تحت حاد و مزمن طراحی شده است. مواد و روش‎ها: در این مطالعه کارآزمایی کنترل شده تصادفی، تعداد 48 بیمار مبتلا به بروسلوز به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول شامل 30 نفر تحت درمان با رژیم استاندارد به علاوه دگزامتازون (4 میلی‎گرم 3 بار در روز به مدت 5 روز) و گروه دوم شامل 18 نفر تنها تحت درمان با رژیم استاندارد قرار گرفتند. نتایج تجویز کورتیکواستروئید با تکیه برعواملی نظیر وضعیت بالینی بیماران، طول مدت بستری، طول دوره بیماری، شدت درد و استفاده از مسکن مورد ارزیابی قرار گرفت. اطلاعات جمع‎آوری شده با استفاده از آزمون‎های مجذور کای، فیشر، تی مستقل و من- ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‎ها: اختلاف آماری معنی‎داری بین میانگین طول مدت بستری در بیمارستان، طول دوره بیماری و استفاده از مسکن خوراکی و تزریقی بیماران دو گروه مشاهده نشد(05/0>p). هم‎چنین، تفاوت آماری معنی‎داری بین میانگین کاهش شدت درد در بیماران گروه 1 و 2 مشاهده نشد(05/0>p). نتیجه گیری: با توجه به یافته‎های مطالعه به نظر نمی‎رسد که کورتیکواستروئید موجب تغییر معنی‎دار دوره بالینی بیماری بروسلوز شود. با وجود این، توصیه می‎شود در کارآزمائی‎های کنترل شده با حجم نمونه بیشتری مورد بررسی قرار گیرد.
موضوع مقاله: عفونی
دریافت: 1389/12/7 | پذیرش: 1390/5/29