دوره 15، شماره 2 - ( دوماهنامه خرداد و تیر 1391 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 99-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moghadaszadeh M, Fattahi E, Somi M H, Khosh baten M, Rosta T. The comparison between two treatment methods for H. pylori eradication with two-week sequential regimens. J Arak Uni Med Sci 2012; 15 (2) :93-99
مقدس زاده مجید، فتاحی ابراهیم، صومی محمد حسین، خوش باطن منوچهر، روستا تورج. مقایسه دو روش درمانی (چهار دارویی) ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری با رژیم درمانی ترتیبی دو هفته ای. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1391; 15 (2) :93-99

1- عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ، m_moghadaszadeh@hotmail.com
2- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز- بخش فوق تخصصی گوارش
3- دانشگاه علوم پزشکی تبریز- دستیار تخصصی داخلی
زمینه و هدف: عفونت هلیکوباکترپیلوری در سراسر جهان شایع بوده و بیش از 50 درصد جمعیت را در بر می‌گیرد. هدف از این مطالعه مقایسه کارایی دو رژیم درمانی ترتیبی در ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 150 بیمار، در دو گروه 75 نفری قرار گرفته و ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری با رژیم ترتیبی بر پایه آزیترومایسین (گروه A) و افلوکساسین (گروه B) انجام شده و نتایج آنها با هم مقایسه گردید. جهت تحلیل داده‌ها از افزار آماری ™SPSS نسخه 16 استفاده شد. برای مقایسه متغیرهای کمی از آزمون تی و متغیرهای کیفی از آزمون کای دو و در صورت نیاز آزمون دقیق فیشر استفاده شد. یافته‌ها: میانگین سنی کل بیماران مورد بررسی، 2/1± 3/39 سال بود که در محدوده سنی 85-18 سال قرار داشتند. تفاوت دو گروه از نظر نوع اولسر پپتیک به لحاظ آماری معنی‌دار نبود(27/0=p). در گروه A، آزمون تنفسی اوره 3/89 درصد منفی و تنها در 7/10 درصد مثبت بود. در گروه B نیز، آزمون تنفسی اوره در3/85 درصد منفی و در 7/14 درصد از بیماران مثبت بود. از نظر میزان ریشه کنی بین دو گروه تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد(31/0=p). نتیجه‌گیری: با توجه به عدم وجود تفاوت معنی‌دار از نظر میزان ریشه کنی، رژیم بر پایه اوفلوکساسین هیچ ارجحیت خاصی نسبت به رژیم بر پایه آزیترومایسین ندارد و از طرفی با در نظر گرفتن میزان بروز عوارض دارویی در بیماران می‌توان هر یک از رژیم‌ها را در درمان به کار برد.
موضوع مقاله: داخلی
دریافت: 1389/12/15 | پذیرش: 1390/3/24