Nasri S, Shahi SadrAbadi F, Kamalinejhad M, Rabbani T. Investigation of the possible mechanism of antinociceptive effect of Apium graveolens hydroalcoholic fruits extract. J Arak Uni Med Sci 2012; 15 (5) :66-75
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-1265-fa.html
1- پیام نور ، s_nasri2000@yahoo.com
2- پیام نور
3- دانشگاه شهید بهشتی
چکیده: (20949 مشاهده)
زمینه و هدف: از آنجائی که در مطالعات قبلی، شواهدی دال بر اثر ضد دردی عصاره هیدروالکلی کرفس دیده شده است، در پژوهش حاضر، مکانیزمهای احتمالی اثر این عصاره مورد ارزیابی قرار گرفته است. مواد و روشها: در این پژوهش تجربی از موش کوچک نر استفاده شد. به منظور بررسی اثر ضد دردی عصاره تست فرمالین مورد استفاده قرار گرفت و با تداخل سه دارو (نالوکسان با دوز 2 میلیگرم بر کیلو گرم، دکسترومتورفان با دوز 20 میلیگرم بر کیلوگرم و L-NAME با دوز 10 میلیگرم بر کیلو گرم) و عصاره هیدروالکلی میوه کرفس (400 میلیگرم بر کیلو گرم) مکانیزم احتمالی عصاره بررسی شد. یافتهها: تجویز نالوکسان تاثیری بر اثر ضد دردی عصاره هیدروالکلی میوه کرفس نداشت. تداخل دکسترومتورفان و کرفس نشان میدهد که بین گروه دریافت کننده دکسترومتورفان و عصاره نسبت به گروه دریافت کننده دارو به تنهایی تفاوت معنیداری در فاز اول وجود ندارد. پیش تیماری با NAME L- سبب کاهش اثر ضددردی عصاره میوه کرفس در فاز دوم تست فرمالین شد(05/0 p<). نتیجهگیری: با توجه به این که دکسترومتورفان خود در فاز حاد اثر ضددردی دارد، تداخل دکسترومتورفان و عصاره نشان میدهد که ممکن است حداقل بخشی از اثر ضد دردی عصاره در فاز حاد از طریق گیرندههای NMDA باشد. از طرف دیگر، احتمالاً بخشی از اثرات ضددردی عصاره در فاز مزمن مربوط به مهار آنزیم نیتریک اکسیدسنتتاز است. عصاره کرفس ممکن است از طریق مسیرهای عصبی دیگر نظیر مسیرهای دوپامینی، نورآدرنالین یا سروتونین نیز اثر کند که نیاز به پژوهش بیشتر دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1390/5/16 | پذیرش: 1390/10/8