دوره 16، شماره 10 - ( 10-1392 )                   جلد 16 شماره 10 صفحات 69-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaderi S, Alaee Karahrudi F, Yousefi Chaijan P, Nasiri Oscui N. Fathersʼ Participation in the Care of Hospitalized Child in Pediatric Intensive Care Unit on Fathersʼ Stress and Coping Strategies. J Arak Uni Med Sci 2014; 16 (10) :61-69
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-1321-fa.html
قادری سمیه، علائی کرهرودی فاطمه، یوسفی چایجان پارسا، نصیری اسکوی نویده. تاثیر مشارکت پدر در مراقبت از کودک بستری در بخش مراقبت ویژه کودکان بر تنش و راهبردهای تطابقی پدر. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (10) :61-69

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-1321-fa.html


1- بیمارستان ولی عصر(عج)، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، somayeghaderi@ymail.com
2- گروه پرستاری کودکان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- گروه کودکان، دانشگاه علوم پزشکی اراک،اراک، ایران
4- گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (11435 مشاهده)

زمینه و هدف: بستری شدن کودک در بخش مراقبت ویژه کودکان(PICU) تجربه ای تنش زا برای والدین است. تنش زیاد در پدر می تواند کاهش سازگاری روانی و مشکلات متعاقب را به دنبال داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر مشارکت پدر در مراقبت از کودک بستری در PICU بر تنش و راهبردهای تطابقی وی انجام شد.

مواد و روش ها: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 60 پدر دارای کودک بستری در PICU در دو گروه مداخله و کنترل انجام شد. در گروه مداخله مشارکت پدر در مراقبت از کودک طی 5 نوبت در طول 5 روز انجام گردید. میزان تنش و راهبردهای تطابقی پدران گروه مداخله قبل و بعد از دوره مشارکت و گروه کنترل قبل و بعد از یک دوره زمانی 5 روزه، سنجیده شد.

یافته ها: میزان تنش پدران در گروه مداخله بعد از مشارکت به طور معنی داری کاهش یافت(001/0 p˂) اما در گروه کنترل بعد از طی دوره زمانی تفاوت معنی داری دیده نشد. همچنین پدران هر دو گروه از راهبردهای تطابقی مشابهی که اغلب هیجان محور بودند، استفاده نمودند.

نتیجه گیری: پدران کودکان بستری در PICU تنش زیادی را تجربه می کنند. مشارکت آن ها در مراقبت از کودکانشان در کاهش تنش و رسیدن آن ها به حداکثر سازگاری با بیماری، درمان و مراقبت های کودک بسیار موثر است.

متن کامل [PDF 336 kb]   (2097 دریافت)    
موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1390/6/27 | پذیرش: 1392/9/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb