Mehrabian S, Tajabadi-Ebrahimi M, Abbas-Ahmadi M, Bahrami H. Study of antimutagenic and anticancer effect of lactic acid bacteria isolated from Tarkhineh by Ames Test. J Arak Uni Med Sci 2012; 15 (7) :72-79
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-1383-fa.html
مهرابیان صدیقه، تاج آبادی ابراهیمی مریم، عباس احمدی مریم، بهرامی هدی. بررسی اثر ضد جهش و ضد سرطانی باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از ترخینه از طریق آزمون Ames. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1391; 15 (7) :72-79
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-1383-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، ahmadi.3916@gmail.com
چکیده: (11741 مشاهده)
زمینه و هدف: مرگ و میر ناشی از سرطان در بسیاری از کشورها در چند سال اخیر در حال افزایش است. پروبیوتیکها میکروارگانیزمهای زندهای هستند که مصرف آنها اثرات مفیدی را در سلامت مصرف کننده ایجاد میکند. هدف این مطالعه بررسی اثرات ضد جهش و ضد سرطانی سویههای لاکتوباسیل جدا شده از ترخینه به منظور انتخاب سویههای بالقوه پروبیوتیک است. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، از 25 سویه لاکتوباسیل به منظور بررسی اثرات ضد جهش و ضد سرطانی استفاده شد. آزمون ضد جهشزایی مطابق آزمون Ames انجام گرفت. نتیجه آزمایش پس از انجام مقایسه بین نمونههای مورد آزمایش (سوسپانسیون باکتری لاکتوباسیل) و شاهد مثبت (آزید سدیم) و شاهد منفی (آب مقطر) مشخص گردید. جهت آنالیزهای آماری از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد. یافتهها: اثر ضد جهشی تنها در 4 سویه لاکتوباسیل مشاهده شد. درصد مهار جهش در بالاترین سطح خود برابر با 38/60 درصد و در پایینترین سطح خود برابر با 37/39 درصد بود. همچنین درصد مهار جهش در میان این 4 سویه در حضور میکروزوم کبد موش نسبت به عدم حضور میکروزوم دارای اختلاف معنیداری بود(05/0p<). نتیجهگیری: از 25 سویه لاکتوباسیل، 4 سویه که اثرات ضد جهشی و ضد سرطانی بالاتری را داشتند به عنوان سویههای بالقوه پروبیوتیک انتخاب شدند.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
تغذیه دریافت: 1390/8/9 | پذیرش: 1391/1/16