دوره 14، شماره 7 - ( ویژه نامه بروسلوز 1390 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 48-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

Peeridogaheh H, valinezhad Z, Pourfarzi F. Evaluation of three DNA extraction methods for detection of brucella DNA in human serum samples. J Arak Uni Med Sci 2012; 14 (7) :40-48
پیری دوگاهه هادی، ولی نژاد زهرا، پورفرضی فرهاد. بررسی کارائی سه روش مختلف استخراج DNA بروسلا در نمونه های سرم انسان. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1390; 14 (7) :40-48

1- دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
2- گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، f.pourfarzi@arums.ac.hr
زمینه و هدف: بروسلوز انسانی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران، یک مشکل اساسی بهداشت جامعه می‎باشد. ابداع روش‎های جدید تشخیصی که دارای حساسیت بالایی بوده و خطر عفونت در پرسنل آزمایشگاه را به حداقل برساند، از اهمیت زیادی برخوردارمی‎باشد. از جمله روش‎هایی که این مزایا را دارد، واکنش زنجیره‎ای پلیمراز (PCR) است. با وجود این کارایی PCR تا حد زیادی به روش‎های استخراج DNA وابسته می‎باشد. ما در این مطالعه، کارایی سه روش مختلف استخراج DNA باکتری بروسلا در سرم را مورد بررسی قرار داده ایم. مواد و روش‎ها: در این مطالعه تجربی، ابتدا از باکتری بروسلا، سوسپانسیون میکروبی در سرم فیزیولوژی تهیه گردید که معادل کدورت نیم مک فارلند بود. نمونه‎های سرم انسان به طور مصنوعی با غلظت‎های مشخصی از باکتری بروسلا تلقیح شدند. با سه روش متفاوت،DNA استخراج شد و با PCRاختصاصی جنس بروسلا مورد آزمایش قرار گرفت. یافته‎ها: یافته‎های ما نشان داد که پروتکل کیت سیناژن در مقایسه با دو روش دیگر در رقت‎های پایین‎تری از DNA بروسلا قادر به ردیابی DNA این باکتری در سرم می‎باشد. کیت سیناژن توانست DNA باکتری را در رقت ده برابر کمتر در مقایسه با دو روش دیگر ردیابی نماید. نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه کیت سیناژن روش ارجح در استخراج بوده و دارای حساسیت بهتر برای جداسازی DNA بروسلا از نمونه‎های سرم می‎باشد.
واژه‌های کلیدی: استخراج DNA، بروسلوز، PCR
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه