دوره 15، شماره 7 - ( ماهنامه آذر 1391 )                   جلد 15 شماره 7 صفحات 53-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghandi A, Yousefi P, Hadi H, Behrouzi A, Ghafari A S. Prevalence and clinical manifestation of transient hip tenosynovitis in children. J Arak Uni Med Sci 2012; 15 (7) :48-53
قندی احمد رضا، یوسفی پارسا، هادی حسینعلی، بهروزی احمدرضا، غفاری مهدیه سادات. بررسی فراوانی و تظاهرات بالینی تنوسینویت گذرای هیپ در کودکان. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1391; 15 (7) :48-53

1- دانشگاه علوم پزشکی اراک
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، Parsayousefichaijan@yahoo.com
زمینه و هدف: تنوسینویت گذرای هیپ یکی از علل شایع درد و لنگش در کودکان می‎باشد و علل 4/0 درصد تا 9/0 درصد از پذیرش‎های کودکان در اورژانس‎ها را شامل می‎شود. هدف از این مطالعه، بررسی این بیماری از لحاظ تظاهرات بالینی، توزیع سنی و جنسی و پی‎گیری عود شش ماهه می‎باشد. مواد و روش‎ها: در این مطالعه مقطعی- تحلیلی، تعداد 51 کودک با تشخیص تنوسینویت گذاری هیپ که به بیمارستان ولی عصر(عج) و بیمارستان امیرکبیر شهر اراک مراجعه کرده بودند، تحت بررسی قرار گرفتند. معیارهای ورود به مطالعه شامل شک بالینی پزشک به تنوسینوویت حاد بر اساس علائم بالینی و معاینات و محدوده سنی بین 3 تا 8 سال بود. یافته‎ها: از 51 کودک مبتلا به تنوسینویت، تعداد 34 بیمار پسر با میانگین سنی 1/19±70/61 ماه و 17 بیمار دختر با میانگین سنی 49/20±35/48 ماه را داشتند که دو گروه با یکدیگر اختلاف آماری معنی‎داری داشتند(026/0=p). شکایت شایع کودکان درد هیپ و مفصل شایع درگیر، هیپ راست بود. هم‎چنین اکثر بیماران سابقه اخیر بیماری ویروسی را گزارش نمودند. نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، شیوع تنوسینویت گذرای هیپ در پسران بیشتر بوده و اغلب در هیپ راست می باشد، و همچنین اکثر موارد سابقه ابتلا به بیماری های ویروسی را داشتند.
واژه‌های کلیدی: اطفال، هیپ، درد، تنوسینویت
متن کامل [PDF 180 kb]   (2019 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: ارتوپدی
دریافت: 1390/8/22 | پذیرش: 1391/3/16