دوره 15، شماره 7 - ( ماهنامه آذر 1391 )                   جلد 15 شماره 7 صفحات 110-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

Faraji F, Didgar F, Talaiee A. The uncontrolled seizure as the first symptom of brucellosis and cranial venues sinus thrombosis: A case report. J Arak Uni Med Sci 2012; 15 (7) :105-110
فرجی فردین، دیدگر فرشیده، طلایی زنجانی افسون. تشنج غیر قابل کنترل به عنوان اولین علامت تب مالت و ترومبوز سینوس وریدی مغز. معرفی یک مورد. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1391; 15 (7) :105-110

1- دانشگاه علوم پزشکی اراک
2- دانشگاه آزاد اسلامی اراک ، afsoon.talaie@gmail.com
زمینه و هدف: انسداد سینوس‎های وریدی مغزی فرم نادری از سکته مغزی ناشی از ایجاد ترومبوز در سینوس‎های مذکور است. در این مطالعه به معرفی یک بیمار مبتلا به ترومبوز سینوس وریدی و بروسلوز اشاره می‎شود که با افزایش دفعات تشنج علیرغم درمان با دوز بالای داروهای ضد تشنج همراه بود. مورد: بیمار خانم 33 ساله‎ای با سابقه تشنج کنترل شده از دوران نوجوانی بود که از یک ماه قبل دچار سردرد، ضعف و بی‎حالی و تشنج غیرقابل کنترل شده بود. بیمار به هنگام بستری تب داشت و در CT Scan مغزی ضایعه هموراژیک در نواحی پوستریوپریتال و تمپورال چپ و MRI, MRV مغزی ترومبوز سینوس وریدی در سینوس ترنسورس چپ را اثبات نمودند. در آزمایشات نیز ابتلای بیمار به بروسلوز اثبات گردید. بیمار تحت درمان با آنتی کواگولانت، درمان ضد بروسلوز و داروی ضدتشنج قرار گرفت و با حال عمومی خوب و دستورات دارویی ترخیص شد. نتیجه‎گیری: شک بالینی و توجه دقیق به شرح حال بیمار مهم‎ترین عامل در تشخیص بروسلوز و ترومبوز سینوس وریدی به خصوص در تشنج غیر قابل کنترل در بیماری است که قبلا تحت کنترل بوده است.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: داخلی
دریافت: 1390/9/8 | پذیرش: 1391/3/4