دوره 15، شماره 8 - ( ماهتامه دی 1391 )                   جلد 15 شماره 8 صفحات 25-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Behzadian F, Goodarzi Z, Saberfar E. Construction of a new recombinant baculovirus encoding HA, NA, and M1 proteins of swine influenza (H1N1) virus and its expression in insect cells. J Arak Uni Med Sci 2013; 15 (8) :16-25
بهزادیان فریدا، گودرزی زهرا، صابرفر اسماعیل. ساخت باکیلوویروس نوترکیب کد کننده توأم پروتئین‌های هماگلوتینین، نورآمینیداز و ماتریکس ویروس آنفلوانزای H1N1 خوکی و بیان آن در سلول‌های حشرات. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1391; 15 (8) :16-25

1- پژوهشکده علوم و فن آوری زیستی
2- مرکز تحقیقات کاربردی ویروس شناسی
3- مرکز تحقیقات کاربردی ویروس شناسی ، saberfar@yahoo.com
زمینه و هدف:تغییرات ژنتیکی ویروس آنفلونزا، هر ساله باعث ایجاد اپیدمی‌های جدید در سراسر دنیا می‌شود. ساخت یک واکسن جدید به منظور پیش‌گیری از ویروس آنفلونزا در چند سال اخیر هدف اصلی پژوهشگران بوده است. هدف ما از این پژوهش،ساختن باکیلوویروس نوترکیبی است که بتواند دو گلیکوپروتئین سطحی آنتی ژنیک هماگلوتینین و نورآمینیداز، به همراه پروتئین ماتریکس ویروس آنفلوانزاینوع A را به طور مستقل بیان نماید. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، ابتدا کاست سه گانه‌ای که بیان هم‌زمان و مستقل سه ژن هماگلوتینی، نورآمینداز و پروتئین ماتریکس را تأمین نماید، طراحی و سنتز شد. این کاست سپس در پلاسمید دهندهpFastBac1 کلون شد تا به پلاسمید دهنده pFastBacI HNM1 دست بیابیم. کلون مذکور در میزبان E.Coli DH10Bac با انجام ترانسپوزیشن همسان، بکمید نوترکیب را ساخت. این سازه پس از تائید با PCR، برای تکوین باکیلوویروس نوترکیب در سلول‌های حشرات SF9 تراریخت شد. یافته‌ها: نتایج هضم آنزیمی، کلونینگ صحیح پلاسمید دهنده pFastBacI HNM1 را تایید نمود. طول صحیح نواحی تکثیر یافته هدف بر روی بکمید نوترکیب،دلیل بر صحت نوترکیبی همسان بین پلاسمید دهنده pFastBacI HNM1 و بکمید موجود در E.Coli DH10Bac بود. آثار ضایعات سلولی SF9 به دنبال تراریختی با بکمید نوترکیب، نشان دهنده تکوین موفق باکیلوویروس نوترکیب بود.آنالیز پروتئین‌های این سلول‌ها نشان داد هر سه پروتئین هدف به طور مؤثر و هم‌زمان بیان یافته‌اند. نتیجه‌گیری: باکیلوویروس نوترکیب ساخته شده در این طرح ویژگی‌های درست جهت قابلیت استفاده در تولید ذرات شبه ویروسی آنفلوانزا ویژه استرین خوکی را دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1390/10/12 | پذیرش: 1391/2/25