دوره 12، شماره 1 - ( 3-1388 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 28-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hajihashemi S. The Effect of Phosphorylation and Dephosphorylation of the Serine Residue (S362) on ROMK2 (Kir1.1b) Endocytosis. J Arak Uni Med Sci 2009; 12 (1) :19-28
حاجی هاشمی سعید. اثر فسفوریلاسیون و دفسفوریلاسیون اسید امینه سرین جایگاه 362 بر روند آندوسیتوز کانال پتاسیمی نوع2 قسمت خارجی مدولا کلیه . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1388; 12 (1) :19-28

، s.hajihashemi@gmail.com
مقدمه: در این مطالعه اثر فسفوریله و دفسفوریله کننده اسید امینه سرین جایگاه 362 برروند آندوسیتوزکانال پتاسیمی نوع 2 قسمت خارجی مدولا کلیه پس از بیان درغشاء اووسیت بررسی گردیده است. روش کار: در این مطالعه تجربی اووسیت‌های زاینوپوس لویس با استفاده از کلاژناز به روش استاندارد جدا گردیدند. روش تغییر سریع جهت ایجاد موتاسیون در انتهای کربوکسیل کانال پتاسیمی نوع 2 قسمت خارجی مدولا کلیه استفاده گردید. cRNA مربوط این کانال وموتاسیون های S362Aو S362D ایجاد شده به اووسیت‌ها تزریق گردید. پس از سه روز (زمان صفر) به محیط کشت برفلدین A، مهار کننده انتقال پروتئین‌های ساخته شده به غشاء به مقدار 25 میکرومولار یا اتانول به عنوان حلال برفلدین A اضافه گردید. از تکنیک ثابت نگه داشتن ولتاژ دو الکترود برای اندازه گیری جریان‌های یونی وهمچنین پتانسیل غشاء استفاده شد. نتایج: اووسیت‌های که کانال‌های پتاسیمی نوع 2 قسمت خارجی مدولا کلیه و یا موتاسیون فسفوریله کننده S362D را بیان می‌کردند در طی دوره انکوبه شدن در محلول برفلدین A کاهش معنی‌داری در میزان جریان یون پتاسیم وپتانسیل غشاء را نشان دادند. میزان کسر جریان برای کانال‌های پتاسیمی نوع 2 قسمت خارجی مدولا کلیه و موتاسیون فسفوریله کننده پس از 48 ساعت انکوبه شدن در برفلدینA برابر با 05/0±11/0 بود که به طور معنی‌داری باکسر جریان مربوط به موتاسیون دفسفوریله کننده 05/0±96/0 تفاوت داشت. نتیجه گیری: اسید آمینه سرین جایگاه 362 در قسمت داخلی ناحیه PDZ با ایجاد حالت فسفوریله در آندوسیتوز و تعیین تعداد کانال‌های پتاسیمی نوع 2 قسمت خارجی مدولا کلیه دخالت دارد.
موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1387/11/13