Karami L, Majd A, Mehrabian S, Nabiuni M, Irian S, Salehi M. Antimutagenic effects of ethanol and aqueous extracts of Avicennia marina leaves on Salmonella typhimurium TA100 bacterium. J Arak Uni Med Sci 2013; 15 (8) :68-76
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-1567-fa.html
کرمی لیلا، مجد احمد، مهرابیان صدیقه، نبیونی محمد، آیریان سعید، صالحی ماندانا. خواص ضد جهشی عصارههای اتانولی و آبی گیاه حرا بر روی باکتری جهش یافته سالمونلاتیفی موریومTA100 . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1391; 15 (8) :68-76
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-1567-fa.html
1- دانشگاه خوارزمی (تربیت معلم سابق) ، l.karami2@gmail.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران-شمال
3- دانشگاه خوارزمی (تربیت معلم سابق)
چکیده: (11913 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاه حرا مشهور به مانگروی خاکستری، متعلق به خانواده اوسنیاسه میباشد که در گذشته برای درمان بیماریهای مختلف نظیر زخم معده و پوست به کار میرفته است. در مطالعه حاضر فعالیتهای ضد جهشی عصارههای برگ جوان و بالغ گیاه حرا بر روی باکتری جهش یافته سالمونلا تیفی موریم TA100 مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، سوش باکتری برای ژنوتیپهای مورد نظر بررسی شد. برگها پس از جمعآوری، خشک و پودر شده و عصارهگیری با اتانول 80 درصد و یا آب با دستگاه سوکسله انجام شد. فعال کننده متابولیکی از کبد هموژنیزه موش نر تهیه گردید و اثرضد جهشی عصاره در حضور ماده جهش زا با استفاده از تست ایمز سنجش شد. یافتهها: تعداد کلونیهای جهش یافته در حضور هر دو عصاره آبی و اتانولی با فعال کننده متابولیکی و بدون آن کاهش یافتند. عصاره اتانولی نسبت به عصاره آبی فعالیت ضد جهشی بالاتری را نشان داد. هیچ تفاوتی در حضور مخلوط S9 در بین سنجشها دیده نشد. بالاترین (71 درصد) و پایینترین (24درصد) میزان بازدارندگی بر روی باکتری جهش یافته سالمونلا تیفی موریوم به ترتیب در عصاره اتانولی برگ بالغ منطقه بردخون و عصاره آبی برگ جوان عسلویه دیده شد. نتیجهگیری: یافتههای مطالعه اخیر پیشنهاد میکند که عصاره برگ گیاه حرا ممکن است حاوی ترکیبات فعال زیستی بوده که موجب ممانعت از جهش در باکتری جهش یافته میشود و احتمالاً استرسهای زیستی و غیر زیستی میتوانند پتانسیل ضد جهشی عصارههای برگ را در بین دو ناحیه تحت تاثیر قرار دهند.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1390/12/3 | پذیرش: 1391/4/7