دوره 14، شماره 7 - ( ویژه نامه بروسلوز 1390 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 99-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

Parsa N, Almasi-Hashiani A. Brucella bacterium induces infection and human cancers: Review Article. J Arak Uni Med Sci 2012; 14 (7) :95-99
پارسا ناصر، الماسی حشیانی امیر. باکتری بروسلا: مولد عفونت و سرطان در انسان. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1390; 14 (7) :95-99

1- ، nzparsa@yahoo.com
چکیده:   (19038 مشاهده)
بروسلوز در انسان یک بیماری عفونی است که توسط باکتری بروسلا تولید می‌شود. سالیانه در حدود 150 بیمار جدید از یک جمعیت 330 میلیونی آمریکایی گزارش داده می‌شود. این باکتری‌های کوچک و گرم منفی، در سلول‌های فاگوستی‌ها رشد می‌کنند که قادرند از حیوانات مختلف به انسان انتقال یابند و منجر به تولید بیماری عفونی شوند. عفونت این باکتری باعث تظاهر علائم جسمانی می‌شود که شبیه به بیماری آنفلوانزا است. باکتری بروسلا در نمونه‌های خون و مغز استخوان در آزمایشگاه دیده شده و هم‌چنین وجود آنتی بادی این باکتری در خون در 2 هفته متوالی آزمون می‌شود. بسته به میزان عفونت، بهبودی بیماری ممکن است تا چند ماه طول بکشد. این باکتری باعث بیماری عفونی در بافت‌های قلب، مغز و استخوان می‌شود. واکسن رایجی برای این بیماری در انسان وجود ندارد ولی واکسن باکتری زنده وجود دارد که در مورد تجویز آن بایستی با پزشک معالج مشورت شود. مطالعات ژنتیکی این باکتری در بیماران عفونی نظر پژوهشگران را به سرطان در انسان‌ها معطوف کرده است. ارتباط بین عفونت بروسلا و تومور مدولوبلاستوما در مغز بچه‌ها و تورم گرانولوماتوز در بیضه مردها گزارش شده است. عملکرد این بیماری شبیه به عفونت باکتری هلیوباکترپیلوری است که تولید التهاب معدوی می‌کند که با گذشت زمان به سرطان معده تبدیل می‌شود. اطلاعات علمی بیشتری لازم است که رابطه بروسلا و سرطان در انسان را به طور صحیحی نشان داد.
متن کامل [PDF 2069 kb]   (3816 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عفونی
دریافت: 1390/12/22 | پذیرش: 1390/12/28