دوره 16، شماره 2 - ( 2-1392 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 112-104 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yavari H, Siadat S D, Shapouri R, Shafiee Ardestani M. Preparation of Conjugate Vaccine of Haemophilus Influenzae Type b Polyribosylribitol Phosphate with Keyhole Limpet Hemocyanin Protein and Poly Lactic-Co-Glycolic Acid Nanoparticle and Its Immunological Evaluation in Animal Model. J Arak Uni Med Sci 2013; 16 (2) :104-112
یاوری حامد، سیادت سید داور، شاپوری رضا، شفیعی اردستانی مهدی. تهیه واکسن کونژوگه پلی ریبوزیل ریبیتول فسفات هموفیلوس آنفلوانزای تیپb با پروتئین Keyhole Limpet Hemocyanin و نانوذرهPoly lactic-co-glycolic acid و ارزیابی ایمنی آن در مدل حیوانی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (2) :104-112

1- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
2- گروه هپاتیت و ایدز، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
3- گروه هپاتیت و ایدز، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران ، shafieeardestani@gmail.com

زمینه و هدف: امروزه استفاده از نانومواد از پرکاربردترین روش‌های ساخت داروهای نوین است؛ این مواد در افزایش قابلیت دسترسی داروها به هدف بسیار مفیدند. هدف از این مطالعه دستیابی به نانوواکسنی ایمونوژن علیه مننژیت ناشی از باکتری هموفیلوس آنفلوانزا است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، آنتی ژن کونژوگه‌ای از پلی ریبوزیل ریبیتول فسفات(PRP) هموفیلوس آنفلوانزا و یک مولکول ایمونوژن قوی به نامKeyhole Limpet Hemocyanin((KLH و نانو ذره‌ای با قابلیت جذب سطحی بالا به نام Poly lactic-co-glycolic acid(PLGA) ساخته شد. جهت بررسی قدرت آنتی ژنیسیته، کونژوگه دو قسمتی و سه قسمتی حاصل به موش‌های آزمایشگاهی نر نژاد SW1 تزریق شد. بدین منظور موش‌ها به طور تصادفی به پنج گروه تقسیم شدند که به ترتیب PRP، PRP+KLH، PRP-KLH، PRP-KLH-PLGA و PRP-TT را به همراه ادجوانت کامل فروند به صورت درون عضلانی دریافت کردند. در روز 28 بعد از تزریق، خون‌گیری انجام و نمونه‌های خونی از نظر افزایش تیتر آنتی بادی اختصاصی با تکنیک الایزا مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت بررسی میزان ورود به سلول آنتی ژن تولیدی در سلول‌های ایمنی از Immune Cell Uptake Assey و تکنیک فلوسایتومتری استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج نشان دادند تیتر آنتی بادی IgG در سرم حیوانات ایمن شده با واکسن‌های کونژوگه افزایش می‌یابد. یافته‌ها هم‎چنین حاکی از افزایش ورود به سلول کونژوگه سه قسمتی حاوی نانو ذره در سلول‌های ایمنی میزبان است.

نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه بیان‌گر این واقعیت است که آنتی ژن حاوی PLGA به مراتب قدرت جذب و ایمنی‌زایی بیشتری داشته و می‎تواند واکسن‌ قوی‌تری علیه مننژیت هموفیلوسی باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1391/3/1 | پذیرش: 1392/2/1