دوره 15، شماره 9 - ( ماهنامه بهمن 1391 )                   جلد 15 شماره 9 صفحات 27-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bayat A, Poorbakht A, Soltanparast S, Hadadzadeh H, Mirmomeni G. The effect of body position on inner ear function. J Arak Uni Med Sci 2013; 15 (9) :21-27
بیات آرش، پوربخت اکرم، سلطان پرست ساناز، حدادزاده حسن، میرمؤمنی گلشن. بررسی تأثیر وضعیت بدنی بر عملکرد گوش داخلی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1391; 15 (9) :21-27

1- دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- ----
زمینه و هدف: گسیل‎های صوتی گوشی اصوات با شدت اندکی هستند که در گوش داخلی تولید شده و ارزیابی آنها از حساسیت بسیار بالایی در ردیابی تغییرات ایجاد شده در بخش حلزونی گوش داخلی برخوردار می‎باشد. عوامل مختلفی می‎توانند بر ثبت گسیل‎های صوتی گوشی تاثیر بگذارند که از جمله آنها می‎توان به عامل«وضعیت بدنی» اشاره نمود. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی تاثیر وضعیت بدنی بر پاسخ‎های گسیل‎های صوتی گوشی در افراد با شنوایی طبیعی بود. مواد و روش‎ها: طی یک مطالعه مقطعی تحلیلی 26 فرد بزرگسال (25-18 ساله) با حساسیت شنوایی طبیعی مورد بررسی قرار گرفتند. برای ارزیابی گوش داخلی آنها آزمون گسیل‎های گوشی گذرا در پنج وضعیت نشسته، به پشت خوابیده، به یک سمت خوابیده، سر در زاویه 30 درجه بالاتر و30 درجه پایین‎تر نسبت به سطح افق انجام پذیرفت. تحلیل اطلاعات با نرم افزار SPSS نسخه 17 انجام گرفت. یافته‎ها: میانگین کلی دامنه آزمون گسیل‎های گوشی گذرا در وضعیت به یک سمت خوابیده به طور معنی‎داری بیشتر از سایر وضعیت‎ها به دست آمد (01/0=p). بیشترین اختلاف دامنه بوجود آمده ناشی از وضعیت بدنی در فرکانس‎های بالاتر نسبت به فرکانس‎های میانی و پایین مشاهده شد. نتیجه‎گیری: یافته‎های پژوهش حاضر نشان داد که عامل وضعیت بدنی، تأثیر بارزی را بر عملکرد گوش داخلی دارا می‎باشد و تأثیر آن در فرکانس‎های بالا مشهودتر می‎باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1391/3/22 | پذیرش: 1391/5/11