دوره 15، شماره 10 - ( ماهنامه اسفند 1391 )                   جلد 15 شماره 10 صفحات 42-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

payahoo L, Akbarzadeh F, Ghalibaf M, Homayouni Rad A. Reduction of serum cholesterol level using probiotic bacteria: A new approach in prevention of cardiovascular diseases. J Arak Uni Med Sci 2013; 15 (10) :33-42
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-1780-fa.html
پیاهو لاله، اکبرزاده فریبرز، قالیباف مراد، همایونی راد عزیز. کاهش کلسترول سرمی با استفاده از باکتری‎های پروبیوتیکی: راه‌کاری نوین برای پیش‎گیری از بیماری ‎های قلبی عروقی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1391; 15 (10) :33-42

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-1780-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز
3- دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، homayounia@tbzmed.ac.ir
چکیده:   (11320 مشاهده)
زمینه و هدف: پروبیوتیک‎ها، میکروارگانیسم‎های زنده ای هستند که در صورت مصرف در مقادیر کافی اثرات مفیدی بر روی میزبان دارند. طبق مطالعات متعدد، پروبیوتیک‎ها در پیش‎گیری و درمان بسیاری از بیماری‎ها نقش دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی مطالعات انسانی و حیوانی در ارتباط با نقش پروبیوتیک‎ها در کاهش کلسترول سرمی، مکانیسم‎های مرتبط و مروری کوتاه بر غذاهای عملکردی پروبیوتیکی انجام شد. مواد و روش‎ها: در این مقاله مروری، تمامی مقالات نمایه شده در پایگاه‎های علمی اطلاعاتی از سال 2000 تا 2012 با کلید واژه‎های بیماری‎های قلبی- عروقی، کلسترول سرمی و پروبیوتیک بررسی و نتایج آنها ارائه گردید. یافته‎ها: پروبیوتیک‎ها هم در غذاهای لبنی و هم در غذاهای غیر لبنی به کار می‎روند. امروزه نقش بسیاری از گونه‎های پروبیوتیکی در سلامتی انسان به خوبی شناخته شده است. از مجموع مطالعات انجام گرفته تا به امروز مشخص می‎شود که پروبیوتیک‎ها از طریق مکانیسم‎های متعددی چون اتصال کلسترول به دیواره سلولی پروبیوتیک‎ها، تبدیل کلسترول به کوپروستانول و دفع از طریق مدفوع، تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و نیز دکونژوگه کردن اسیدهای صفراوی، کلسترول سرمی را کاهش می‎دهند. نتیجه‎گیری: گونه‎های خاصی از پروبیوتیک‎ها اثرات کاهندگی کلسترول را نشان داده‎اند و گونه‎های دیگر پروبیوتیکی در دست مطالعه هستند. مطالعات بیشتری برای شناسایی بیشتر مکانیسم‎های اثر کاهندگی کلسترول پروبیوتیک‎ها و ارزیابی سالم بودن این میکروارگانیسم‎ها نیاز است.
متن کامل [PDF 288 kb]   (4863 دریافت)    
موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1391/4/7 | پذیرش: 1391/7/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb