دوره 15، شماره 10 - ( ماهنامه اسفند 1391 )                   جلد 15 شماره 10 صفحات 107-104 | برگشت به فهرست نسخه ها

Behruzi A R, Esmaili A. Nerve injury in undisplaced supracondylar fracture of humerus: A case report. J Arak Uni Med Sci 2013; 15 (10) :104-107
بهروزی احمدرضا، اسماعیلی اکرم. آسیب عصبی در شکستگی بدون جابجایی سوپراکوندیلار استخوان بازو: گزارش یک مورد. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1391; 15 (10) :104-107

1- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، dr.behrouzi@arakmu.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک
زمینه و هدف: آسیب شاخه بین استخوانی قدامی عصب میانی، شایع‌ترین آسیب عصبی در شکستگی‌های همراه با جابجایی استخوان بازو است ولی در موارد بدون جابجایی بروز آن نادر است. در این مطالعه به معرفی یک مورد شکستگی سوپراکوندیلار استخوان بازو بدون جابجایی پرداخته‌ایم که سبب آسیب عصب حرکتی میانی شده بود. مورد: بیمار کودک 5/4 ساله‌ای بود که به دنبال تروما به دست راست دچار درد و تورم آرنج شده بود. در معاینه تندرنس واضح در دیستال هومروس و محدودیت حرکات آرنج دیده می‌شد. به جز محدودیت حرکات انگشتان اول و دوم در فلکشن و ناتوانی در قرار دادن پالپ انگشتان اول و دوم روی یکدیگر، سایر معاینات حسی و حرکتی مچ و انگشتان نرمال بود. در بررسی رادیولوژی آرنج شکستگی دیستال استخوان بازو از نوع اکستنشن بدون جابجایی مشاهده شد. بیمار تحت درمان با اسپلینت گچی به مدت 3 هفته قرار گرفت که محل شکستگی یونیون کامل داشته و پس از فیزیوتراپی محدودیت حرکتی بیمار نیز کاملا برطرف شد. نتیجه‎گیری: اگرچه آسیب عصبی در شکستگی‌های بدون جابجایی استخوان بازو نادر است اما معاینه دقیق حسی و حرکتی علیرغم دردناک بودن ناحیه و شرایط روحی کودک و والدین وی، بسیار مهم است.
موضوع مقاله: ارتوپدی
دریافت: 1391/4/14 | پذیرش: 1391/7/3