دوره 16، شماره 2 - ( 2-1392 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 44-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

Seyed Zadeh S A, Tohidi M R, Niki Bakhsh A R, Mahmood Zadeh H, Momtaz H E, Dalirani R, et al . Survey of the Relationship Between Body Birth Weight and Outcome of Idiopathic Nephrotic Syndrome: A Multicentric Study. J Arak Uni Med Sci 2013; 16 (2) :38-44
سیدزاده سید ابوالحسن، توحیدی محمدرضا، نیکی بخش احمدرضا، محمودزاده هاشم، ممتاز حسین عماد، دلیرانی رضا، و همکاران.. بررسی رابطه وزن زمان تولد با پیش آگهی کودکان مبتلا به سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک : یک مطالعه چند مرکزی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (2) :38-44

1- مرکز تحقیقات ارولوژی – نفرولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران ، asayedzadeh@kums.ac.ir
2- مرکز تحقیقات ارولوژی – نفرولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه،ایران
3- گروه کودکان، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4- گروه کودکان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان ، ایران
5- گروه کودکان، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین ، ایران
6- گروه کودکان، دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اهواز ، ایران
7- مرکز تحقیقات ارولوژی – نفرولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

زمینه و هدف: سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک یکی از بیماری‎های مزمن در کودکان محسوب می‎شود. به همین دلیل شناسایی فاکتورهای مؤثر در سیر و پیش آگهی این بیماران بسیار حائز اهمیت است. از این میان تأثیر وزن پایین تولد، به دلیل کاهش تعداد نفرون مادرزادی و هیپرفیلتراسیون گلومرولی بسیار مورد توجه است. این مطالعه به منظور بررسی تأثیر وزن پایین زمان تولد بر سیر و پیش آگهی بیماران مبتلا به سندرم نفروتیک مادر زادی انجام شده است.

مواد و روش‎ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 170 بیمار مبتلا به سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک از مراکز کرمانشاه، ارومیه، اهواز، همدان و قزوین با توجه به وزن زمان تولد به دو دسته وزن پایین زمان تولد (کمتر از 2500 گرم) و وزن طبیعی زمان تولد (گرم2500>) تقسیم شدند و سیر بالینی این بیماران با توجه به پرونده های موجود بررسی شد.

یافته‎ها: در بررسی این بیماران، 22 بیمار در گروه وزن پایین زمان تولد و 148 بیمار در گروه وزن طبیعی زمان تولد قرار گرفتند، بعد از بررسی‎های آماری، به جز ارتباط وزن پایین زمان تولد با سن تظاهر بیماری(014/0=p)، ارتباط دیگری بین وزن پایین زمان تولد و سیر بالینی بیماران مبتلا به سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک یافت نشد.

نتیجه‎گیری: بر طبق نتایج این مطالعه، وزن پایین زمان تولد به جز در مورد سن تظاهر بیماری، ارتباطی با سیر و پیش آگهی بیماران مبتلا به سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک در مقایسه با گروه وزن طبیعی زمان تولد،‌ ندارد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: کلیه و مجاری ادرار
دریافت: 1391/4/18 | پذیرش: 1392/1/31