دوره 16، شماره 2 - ( 2-1392 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 18-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bigane N, Gholami Fesharaki M, Hasani Nasab Z, Habibi M. The Results of Treatment of Urinary Incontinence Using the Intravaginal Sling Method. J Arak Uni Med Sci 2013; 16 (2) :10-18
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-1929-fa.html
بیگانه نرگس، غلامی فشارکی محمد، حسنی نسب زینب، حبیبی مهدی. بررسی نتایج حاصل از درمان بی اختیاری ادراری با استفاده از روش IVS. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (2) :10-18

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-1929-fa.html

1- گروه آموزش و پژوهش، بیمارستان نجمیه، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا...(عج)، تهران، ایران
2- گروه آمار زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، Mohammad.gholami@modares.ac.ir
3- گروه آموزش و پژوهش، بیمارستان نجمیه، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا...(عج) ، تهران، ایران

زمینه و هدف: بی‎اختیاری ادراری مسأله بسیار شایعی می‎باشد که کیفیت زندگی افراد زیادی به ویژه زنان را تحت تأثیر خود قرار داده است. از این رو این مطالعه با هدف بررسی نتایج حاصل از روش IVS (Intra Vaginal Sling) در درمان بی‎اختیاری ادراری انجام شده است.

مواد و روش‎ها: این مطالعه گذشته نگر، به صورت سرشماری بر روی زنان مبتلا به بی‎اختیاری ادراری که با استفاده از روش IVS در بیمارستان فوق تخصصی نجمیه تهران طی سال‎های 1383تا 1388 مورد درمان قرار گرفته بودند، صورت پذیرفت. اطلاعات این تحقیق با استفاده از مصاحبه و پرونده پزشکی بیماران استخراج شده و با استفاده از روش‎های آمار توصیفی (میانگین، نسبت) و استنباطی (آزمونT مستقل و نوع دقیق آن با استفاده از روش بوت استرپ، کای دو و آزمون دقیق فیشر) و استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته‎ها: تعداد افراد شرکت کننده در این مطالعه را 357 نفر زن با میانگین سنی 78/8±18/45 سال تشکیل می‌داد. نرخ بهبودی بی‌اختیاری ادراری اورژانسی و استرسی در روش IVS به ترتیب برابر با 1/80 درصد و 98 درصد بود. هم‎چنین بی‌اختیاری ادراری اورژانسی با دیابت، فشار خون، سن، تعداد کل زایمان و زایمان طبیعی و بی‎اختیاری ادراری استرسی با (Post Void Residue) PVR، تعداد کل زایمان و زایمان طبیعی و سزارین رابطه معنی‎دار آماری نشان داد.

نتیجه گیری: در کل می‎توان به این نتیجه رسید که روش IVS این مطالعه به لحاظ پاسخ درمانی قابل مقایسه و حتی بهتر از شیوه‎های درمانی موجود و مطالعات مشابه می‎باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: کلیه و مجاری ادرار
دریافت: 1391/6/11 | پذیرش: 1392/1/31