دوره 16، شماره 3 - ( 3-1392 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azizpour M, Hosseini D, Basiri H, Akbari N, Nezamabadi M, Eskandari S et al . Amplification, Cloning, and Expression of Brucella Melitensis bp26 Gene Isolated From Markazi Province in‎ Order to Produce BP26 Recombinant Protein. J Arak Uni Med Sci 2013; 16 (3)
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-2032-fa.html
عزیزپور مغوان مریم، حسینی داود، بصیری حسین، اکبری ندا، نظام آبادی میترا، اسکندری صابر و همکاران.. تکثیر، کلونینگ و بیان ژن bp26((omp28 Brucellamelitensis بومی استان مرکزی به منظور تولید پروتئین نو ترکیب BP26. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (3)

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-2032-fa.html

1- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، ارک، ایران
2- موسسه تحقیقات واکسن و سرم‎سازی رازی مرکزی، اراک، ایران ، hosseinida@yahoo.com
3- ﮔﺮوه ﻣﯿﮑﺮبﺷﻨﺎﺳﯽ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک، ایران
4- ﮔﺮوه ﻣﯿﮑﺮوبﺷﻨﺎﺳﯽ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک، ایران
5- موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی مرکزی، اراک، ایران
6- مرکز تحقیقات هندوستان، هندوستان

زمینه و هدف: بروسلوز بیماری ناتوان کننده‎ای است که هزینه گزافی را بر اقتصاد و اجتماع تحمیل می‎کند. بنابراین استفاده از بهترین، دقیق‎‎‎‎‎‎ترین و به صرفه‎ترین روش برای تشخیص این بیماری ضروری می‎باشد. عامل شایع بروسلوز در ایران بروسلا بوده و پروتئین BP26این باکتری خاصیت آنتی ژنیسیته خوبی دارد. بنابراین هدف از این تحقیق تولید پروتئین BP26 نوترکیب از باکتری بروسلا جهت استفاده در کیت تشخیص بروسلوز می‎باشد.

مواد و روش‎ها: در این مطالعه ﺑﻨﯿﺎدی - ﮐﺎرﺑﺮدی، از باکتری کشت شده، تخلیص DNA ژنومیک به روش پروتئیناز K و فنل/کلرفرم انجام شد. سپس با توجه به اطلاعات توالی ژن bp26 Brucella melitensis موجود در بانک اطلاعات ژن، برای ژن مذکور پرایمر طراحی شده و واکنش زنجیره‌ای پلیمراز راه‎اندازی، بهینه‎سازی و انجام شد. در ادامه محصول واکنش ابتدا در وکتور PTZ57R/T الحاق گردید و پس از آن در وکتور pET-28a کلون گردید. وکتور نو‎ترکیب به میزبان E. coli BL21(DE3) منتقل گردید و پروتئین نوترکیب و با ستون کروماتو‎گرافی Ni-NTA علیه His tag تخلیص گردید.

یافته‎ها: اندازه ژن تکثیر شده با اندازه بخشی از ژن bp26 Brucella melitensis موجود در بانک اطلاعات ژن مطابقت داشت. ژن bp26 بدون القاء با IPTG به میزان کم بیان شده و با افزودن آن به غلظت 1 میلی‎مولار به محیط کشت در ساعت سوم، حداکثر بیان مشاهده شد.

نتیجه‎گیری: تولید پروتئین نوترکیب BP26 از باکتری ملیتنسیس بومی استان مرکزی با استفاده از ناقل پلاسمیدی pET-28a امکان‎پذیر گردید. با توجه به اهمیت این پروتئین و به منظور بررسی‎‎های بیشتر در آینده در خصوص تهیه کیت تشخیص بروسلوز، امکان تولید آن در کشور فراهم شد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1391/8/21 | پذیرش: 1392/6/6