دوره 16، شماره 3 - ( 3-1392 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Modir H, Norouzi A, Pazoki S. Comparing the Efficacy of Different Classes of Drugs for the Prevention of Shivering After General Anesthesia. J Arak Uni Med Sci 2013; 16 (3)
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-2052-fa.html
مدیر حسام الدین، نوروزی افسانه، پازوکی شیرین. مقایسه اثر بخشی استفاده از دسته‎های متفاوت دارویی برای پیشگیری از بروز لرز بعد از بیهوشی عمومی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (3)

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-2052-fa.html

1- گروه بی هوشی ومراقبت‎های ویژه، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک ایران ، he_modir@yahoo.com
2- گروه بی هوشی ومراقبت‎های ویژه، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک ایران

زمینه و هدف: لرز بعد از عمل جراحی یکی از شایع‎ترین دلایل ناراحتی بیماران در هنگام پس از هوشیاری می‎باشد وشیوعی بین 5 تا 65 درصد دارد و می‎تواند باعث افزایش درد، افزایش مصرف اکسیژن و افزایش کار قلب شود. هدف از این مطالعه مقایسه اثر بخشی استفاده از دسته‎های دارویی متفاوت پیش‎گیری از لرز بعد از عمل جراحی می‎باشد.

مواد و روش‎ها: در این کارآزمایی بالینی دو سو کور، بیماران تحت عمل جراحی لاپاراتومی الکتیو بر اساس الگوی تصادفی بلوکه‎ای به شش گروه 40 نفره تقسیم شدند. گروه‎های شش گانه به ترتیب هیدروکوتیزون، کتامین، ترامادول، سولفات منیزیوم، پتدین، نرمال سالین هم دما با اتاق عمل، دریافت کردند. بعد از اتمام عمل جراحی، میزان دمای بدن و میزان بروز لرز و شدت آن در دقایق0و10و 20 ستجیده شد.

یافته‎ها: تعداد بیمارانی که در لحظه ورود به ریکاروی دچار لرز نشدند در گروه دریافت کننده پتدین برابر با 17 نفر بود که از سایر گروه‎ها به طور معنی‎داری بیشتر بود(00002/0=&chi2) هم‎چنین در گروه دریافت کننده پتدین در دقیقه دهم و بیستم ورود به ریکاوری، تعداد بیمارانی که دچار لرز شدند به طور معنی‎داری از سایر گروه‎ها کمتر بود.

نتیجه‎گیری: با توجه به نتایج مطالعه ما می‎توان نتیجه‎گیری کرد در بین داروهای مورد استفاده برای کنترل لرز، پتدین می‎تواند به طور موثری باعث پیش‎گیری از لرز بعد از عمل جراحی شود و داروهای دیگر نمی‎توانند به اندازه آن این تاثیر را داشته باشند.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: بیهوشی
دریافت: 1391/8/29 | پذیرش: 1392/6/6