دوره 11، شماره 3 - ( 7-1387 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 87-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sheibani V, Afarinesh khaki M A, Hajizadeh Z, jafari M, Arabnezhad R, Shamsizadeh A. The effect of intracerebroventricular microinjection of retinoic acid on pain threshold of male rats. J Arak Uni Med Sci 2008; 11 (3) :79-87
شیبانی وحید، افرینش خاکی محمد رضا، حاجی زاده زهرا، جعفری ماندانا، عرب نژاد راضیه، شمسی زاده علی. اثر تزریق داخل بطنی رتینوئیک اسید بر آستانه درد در موش صحرایی نر. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1387; 11 (3) :79-87

1- ، reza.afarinesh@gmail.com
مقدمه: در مطالعه حاضر، با استفاده از مدل درد حاد و مزمن اثر تزریق داخل بطنی رتینوئیک اسید در موش‌های صحرایی بر آستانه درد مورد ارزیابی قرار گرفت. روش کار: در این مطالعه از آزمون tail - flick و آزمون فرمالین جهت تعیین آستانه درد استفاده شد. در هر آزمون آستانه درد حاد و مزمن (یک و دو هفته) 252 سرموش صحرایی نر بالغ با وزن(25±275)ﮔرم مورد ارزیابی قرار گرفت. در مدل حاد، 30 دقیقه قبل از تست رفتاری دارو به صورت تک دوز و در مدل مزمن، دارو بمدت یک یا دو هفته تزریق می‌شد. حیوانات در هر مدل، به صورت تصادفی در 6 گروه هفت تایی تقسیم‌بندی شدند. در چهار گروه اول دوزهای 6 ،3 ، 1، 5/0 میکروگرم داخل بطنی رتینوئیک اسید، در گروه پنجم حلال رتینوئیک اسید (DMSO + آب مقطر) و در گروه ششم محلول ACSF به صورت داخل بطنی تزریق شد. نتایج: نتایج نشان داد که تزریق حاد داخل بطنی رتینوئیک اسید آستانه درد را به روش tail - flick تغییر نمی‌دهد اما تجویز مزمن رتینوئیک اسید در مقادیر 6 ،3 ، 1، 5/0 میکروگرم داخل بطنی به مدت یک و دو هفته به طور معنی‌داری آستانه درد را در مقایسه با گروه DMSO کاهش می‌دهد(05/0>p). هم‌چنین تزریق دوز 3 میکروگرم داخل بطنی رتینوئیک اسید به مدت دو هفته آستانه درد را در فاز اول آزمون فرمالین کاهش می‌دهد. نتیجه گیری: چنین نتیجه‌گیری شد که تزریق داخل بطنی رتینوئیک اسید به مدت طولانی به طور معنی‌داری سبب افزایش واکنش‌های درد در موش‌های صحرایی می‌شود.
موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/12/14