دوره 16، شماره 3 - ( 3-1392 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heidari Bateni M, Alizade S, Hashemi Tayer A, Almasi Hashyani A. The Effect of Autologus Platelet Glue on Healing Burn Wounds: An In Vivo Study. J Arak Uni Med Sci 2013; 16 (3)
حیدری باطنی معصومه، علیزاده شعبانعلی، هاشمی طیر اکبر، الماسی حشیانی امیر. تاثیر چسب پلاکتی اتولوگ در درمان زخم‎های سوختگی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (3)

1- گروه جراحی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
2- گروه هماتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، hashemi@Arakmu.ac.ir
3- گروه اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران

زمینه و هدف: چسب پلاکتی، فرآورده مشتق از پلاسمای انسانی است که غنی از فاکتورهای رشد پلاکتی و فیبرینوژن می‎باشد و دارای خاصیت هموستاتیک و ترمیمی می‎باشد. در این مطالعه تاثیر چسب فیبرینی غنی از فاکتورهای رشد پلاکتی در ترمیم زخم‎های سوختگی بررسی می‎شود.

مواد و روش‎ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 50 بیمار دچار سوختگی انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 25 تایی شامل گروه مداخله (تحت درمان با چسب پلاکتی اتولوگ) و کنترل (تحت درمان روتین) قرار گرفتند. هر دو گروه در مدت درمان آنتی‎بیوتیک دریافت نمودند. بیماران به مدت یک ماه ارزیابی شدند. اساس پاسخ به درمان، تشکیل بافت گرانولاسیون قابل مشاهده و یا اپیتلیزاسیون بود. تجزیه و تحلیل داده‎ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 16 و آزمون‎های آماری فیشر، من ویتنی و آزمون تی انجام شد.

یافته‎ها: میانگین زمان لازم برای بهبودی کامل در دو گروه کنترل و مداخله تفاوت آماری معنی‎داری داشت(001/0=p). زمان لازم برای بهبودی 100 درصد در گروه درمان 2/2±5/11 و در گروه کنترل 5/3±2/16 روز بود(001/0=p). سرعت ترمیم زخم در گروه مداخله4/1 برابر گروه کنترل بود.

نتیجه‎گیری: چسب پلاکتی اتولوگ می‎تواند به عنوان یک رویکرد درمانی جدید در ترمیم زخم‎های سوختگی به کار رود. با استفاده از این فرآورده می‎توان انتظار داشت زخم‎های سوختگی با سرعت بیشتری ترمیم شوند.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: خون
دریافت: 1391/10/19 | پذیرش: 1392/6/6