دوره 16، شماره 11 - ( 11-1392 )                   جلد 16 شماره 11 صفحات 23-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jozpanahi M, Karami A, Salimi F. The Study of Prevalence Rate of Nasal Carriage of Staphylococcus in Patients who Reffered to Hemodialysis Wards and Control Group. J Arak Uni Med Sci 2014; 16 (11) :15-23
جزپناهی منیژه، کرمی افسانه، سلیمی فیروزه. بررسی فراوانی ناقلی استافیلوکوکوس در بیماران مراجعه کننده به بخشهای همودیالیز و افراد سالم شهر زنجان. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (11) :15-23

1- گروه عفونی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
2- گروه عفونی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران ، dr.karami@yahoo.com
3- دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران

زمینه وهدف: عفونتهای مرتبط با عروق از عوامل مهم عوارض و مرگ و میر در بیماران با زمینه نقص ایمنی و همودیالیزی محسوب میشوند. استافیلوکوکوس اورئوس شایعترین و مهمترین عامل عفونی است که باعث ورود باکتری به خون و عوارض آن میگردد. این ارگانیسم به صورت ناقلی وجود داشته و بینی شایعترین محل استقرار آن است. این بررسی با هدف تعیین شیوع ناقلی بینی استافیلوکوک در بیماران همو دیالیزی زنجان انجام و با گروه شاهد مقایسه شد.

مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی بیماران مبتلاء به نارسایی مزمن کلیهی مراجعه به بخشهای همو دیالیز زنجان انجام گردید. نمونههای بینی توسط سوآب استریل گرفته شده و پس از انتقال به محیط آگار خونی تلقیح شده و در دمای 37-35 درجه به مدت 48-24 ساعت انکوبه شدند. همین روش در گروه کنترل(افراد سالم همراه بیماران) انجام گردید. اطلاعات جمع آوری شده بررسی و پس از استخراج نتایج در هر دو گروه،  توسط نرم افزارSPSS و با آزمون آماری کای اسکوئر آنالیز شدند.

یافتهها: بر اساس این مطالعه 4/7 درصد از بیماران و 1/11 درصد از گروه کنترل، ناقل استافیلوکوکوس اورئوس بودند. اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. از موارد مثبت، تنها در مورد استافیلوکوکوس همولیتیکوس اختلاف معنی داری بین گروه کنترل و شاهد گزارش شد. در زنان بیمار نیز شیوع ناقلی بیش از گروه شاهد گزارش شد.

نتیجهگیری: بر اساس این مطالعه شیوع ناقلی استافیلوک اورئوس در بیماران همو دیالیزی پایین گزارش شده و به نظر نمیرسد ناقلی با این ارگانیسم، معضل مهم بهداشتی باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عفونی
دریافت: 1391/10/21 | پذیرش: 1392/10/9