دوره 16، شماره 6 - ( ماهنامه شهریور 1392 )                   جلد 16 شماره 6 صفحات 64-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heydari H, Shafiee Ardestani M, Zabihollahi R, Sadat S M, Irani S, Hoseini S N, et al . Synthesis and Physicochemical Evaluation of Nanosized Lamivudine Loaded PEGylated Chitosan. J Arak Uni Med Sci 2013; 16 (6) :51-64
حیدری حسین، شفیعی اردستانی مهدی، ذبیح الهی رضوان، سادات سید مهدی، ایرانی شیوا، حسینی سید نظام الدین، و همکاران. و همکاران. و همکاران.. ساخت و ارزیابی فیزیکوشیمیایی ترکیب نانوذره کایتوزان پگیله بار گذاری شده با داروی لامیوودین. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (6) :51-64

1- گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران
2- بخش هپاتیت و ایدز، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
3- گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
4- بخش تولید فرآورده‎های نو ترکیب، واحد تولیدی و تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
5- بخش باکتری شناسی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
6- دکترای دام پزشکی، بخش هاری، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
7- بخش هپاتیت و ایدز، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران ، mrasadeghi@pasteur.ac.ir

زمینه و هدف: به دلیل عدم وجود واکسن موثر برای بیماری ایدز، داروهای ضد HIV نقش مهمّی در کنترل این بیماری دارند . همچنین ایجاد مقاومتهای دارویی روز افزون و سمیّت داروهای موجود، علاقه برای انجام پژوهش با هدف یافتن ترکیبات جدید ضد ویروس HIV را افزایش داده است . در این مطالعه نانو داروی لامی وودین بر پایه نانو ذرّه کیتوزان پگیله شده، سنتز شد.

مواد و روش ها: در این تحقیق تجربی، نانو ذرّات کیتوزان را با مولکول های پلی اتیلن گلیکول ( PEG )، جهت افزایش حلالیّت آنها ، پگیله کردیم و سپس داروی ضد ویروس لامی وودین را بر روی این نانو ذ رّ ات پگیله شده، لود کردیم. پس از خالص سازی و لیوفیلیزه کردن نانو داروی تازه سنتز شده، از مواد اولیّه و محصول نهایی جهت بررسی فیزیکو شیمیایی آنها و انجام تست های FTIR , HNMR و CHN Analysis نمونه برداری شد.

یافته ها: نتایج حاصل از تست HNMR نشان داد که نانو ذرّه کیتوزان با موفقیّت پگیله شده است. نتایج حاصل از تست FTIR ، از طرفی نتیجه HNMR را تایید کرد و از طرف دیگر نشان داد که لامی وودین بر روی نانو ذرّه کیتوزان کنژوگه شده است. نتایج آزمون آنالیز CHN هر دو تست بالا را تایید کرد و مشخص نمود که پگیلاسیون نانو ذرّه کیتوزان با راندمان بسیار بالا و در حدود 97% صورت گرفته و داروی لامی وودین در حدود 30% وزن نانو ذرّه کیتوزان بر روی آن کنژوگه شده است.

نتیجه گیری: در این مطالعه نشان داده شد که نانو داروی لامی وودین بر پایه نانو ذرّه کیتوزان پگیله شده، با موفقیّت سنتز شد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عفونی
دریافت: 1391/10/30 | پذیرش: 1392/6/23