دوره 16، شماره 6 - ( ماهنامه شهریور 1392 )                   جلد 16 شماره 6 صفحات 29-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Baghebani F, Heravian J, Derakhshan A, Khajedaluee M, Azimi A, Ostadi Moghaddam H et al . Evaluation of Aberrometry Prognosis in Visual Performance of Keratoconus Patients Before and After RGP Lenses. J Arak Uni Med Sci 2013; 16 (6) :22-29
باغبانی فاطمه، هرویان جواد، درخشان اکبر، خواجه دلوئی محمد، عظیمی عباس، استادی مقدم هادی و همکاران.. بررسی ارزش پیش بینی معیار ابرومتری در بهبود وضعیت بینایی در بیماران کراتوکونوس قبل و بعد از فیت لنز RGP. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (6) :22-29

1- گروه آموزشی بینایی سنجی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- گروه آموزشی بینایی سنجی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، heravianj@mums.ac.ir
3- مرکز تحقیقات چشم بیمارستان خاتم الانبیا، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
4- گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

مقدمه: هدف از این مطالعه تعیین پیش آگهی تیزبینی و حساسیت کانتراست قبل و بعد از لنز تماسی سخت در بیماران کراتوکونوس با توجه به همبستگی میان تغییرات ابیراهی ها و تغیییرات وضعیت بینایی می باشد.

مواد و روش ها: تعداد 40 چشم کراتوکونوس با میزان خفیف و متوسط از بیست فرد بین سن 20 تا 40 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. در بیماران معاینات چشمی شامل گرفتن دید، رفرکشن ابجکتیو و سابجکتیو، اندازه گیری حساسیت کنتراست بصورت تک چشمی قبل و بعد از فیت لنز تماسی با استفاده از تست CSV_1000 E صورت گرفت. در هر دو گروه کراتوکونوس با دستگاه ابرومترTECHNOLAS(بوش اند لمب) میزان ابیراهی ها اندازه گیری شد .نتایج با استفاده از تستهای آماری مربوطه بررسی و آنالیز گردید.

یافته ها: میانگین حساسیت کنتراست در همه فرکانس های فضایی با لنز سخت بالاتر از بهترین کارکشن بود. میانگین ابیراهی ها ی درجه بالا هم با مردمک 5 میلیمتر و هم با 6 میلیمتربا لنز سخت نسبت به حالت بدون لنز کاهش پیدا کرده بود.میانگین ابیراهی ها با مردمک 6mm بیشتر از مردمک 5mm بود. در بررسی توسط آزمون همبستگی پیرسون ارتباط معنی داری میان تغییرات دید و تغییرات حساسیت کنتراست با تغییرات ابیراهی های رده بالا وجود نداشت.

نتیجه گیری: عملکرد بینایی و تیزبینی با فیت کردن لنز تماسی RGP از طریق کاهش ابیراهی های درجه بالا نسبت به عینک کاهش یافت. وضعیت ابرومتری ارتباطی با پیش بینی تغییرات وضعیت بینایی در بیماران مبتلا به کراتوکونوس نداشت.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/11/27 | پذیرش: 1392/6/23