دوره 16، شماره 4 - ( 4-1392 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 93-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

Honari H, Amlashi I, Minaee M E, Safaee S. Immunogenicity in Guinea Pigs by IpaD-STxB Recombinant Protein. J Arak Uni Med Sci 2013; 16 (4) :83-93
هنری حسین، املشی ایمان، مینایی محمد ابراهیم، صفایی صادق. ایمنی زایی خوکچه هندی با پروتئین نوترکیب IpaD-StxB. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (4) :83-93

1- گروه زیست شناسی، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران ، Honari.hosein@gmail.com
2- گروه زیست شناسی، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران

زمینه و هدف: شیگلوزیس یک مسئله جهانی مهم برای سلامتی بشر محسوب شده و تا به امروز واکسن موثری علیه شیگلا یافت نشده است. یکی از مهمترین فاکتورهای بیماری‌زای اصلی در شیگلا دیسانتری تیپ 1، انتروتوکسین شیگلا یا STx می‌باشد. STxB دارای نقش ایمنی زایی، ادجوانتی و حاملی بوده و می‌توان با ممزوج کردن آنتی ژنهای کاندیدای واکسن با این ادجوانت به تولید واکسن مناسب پرداخت. پروتئین IpaD نقش مهم و کلیدی در تهاجم، بیماریزایی و ایجاد عفونت توسط شیگلا دارد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، توالی ژنی ipaD و stxB از بانک ژنی استخراج و به صورت صناعی تهیه گردید و با انتقال این ژن به درون باکتری E. coli BL21 DE3، بهوسیله  PCRو برش آنزیمی تایید و میزان بیان پروتئین مذکور مورد ارزیابی و با استفاده از تکنیک وسترن بلات، بیان آن مورد تایید قرار گرفت. بعد از تخلیص پروتئین نوترکیب با ستون کروماتوگرافی، چهار نوبت متوالی به خوکچه هندی تزریق شد و ایمنیزایی آن با استفاده از باکتری شیگلا فلکسنری 2a و سم فعال O157:H7 E.coli مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج چالش نشان داد که خوکچههای هندی ایمن شده توانستند 28 برابر LD50 شیگا توکسین E. coli O157:H7 را تحمل نمایند. در ضمن، چالش خوکچهها توسط القای باکتری شیگلا فلکسنری در چشم نیز انجام شد که نتیجه آن حاکی از ابتلای خوکچههای شاهد به آب مروارید(کاتاراکت) و سالم ماندن خوکچههای ایمن شده بود.

نتیجهگیری: نتایج به دست آمده از این تحقیق بیانگر آن است که پروتئین حاصل از امتزاج ژنهای ipaD و stxB، میتواند کاندیدای مناسبی جهت تولید واکسن نوترکیب علیه انواع شیگلا باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1391/12/12 | پذیرش: 1392/5/6