دوره 16، شماره 6 - ( ماهنامه شهریور 1392 )                   جلد 16 شماره 6 صفحات 39-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jokar N A, Daryanoosh F, Jafari H, Kasharafifard S, Askarzadeh A. Investigation Response of HSP70 & Liver Enzymes and Cpk Response to Eccentric Exercise Test . J Arak Uni Med Sci 2013; 16 (6) :30-39
جو کار ناز آفرین، دریانوش فرهاد، جعفری حسین، کاشرفی فرد سمیه، عسکرزاده علی. بررسی پاسخ پروتئین شوک گرمایی 70، آنزیم‌های کبدی و کراتین فسفو کیناز به آزمون ورزشی برونگرا . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (6) :30-39

1- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شیراز، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، شیراز، ایران
2- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شیراز، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، شیراز، ایران ، daryanoosh@shirazu.ac.ir
3- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دانشکده تربیت بدنی، تهران، ایران
4- گروه مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان، لارستان، ایران

زمینه و هدف: هدف از انجام این تحقیق، مطالعه تغییرات احتمالی پروتئین شوک گرمایی 70 ، آنزیم های کبدی و کراتین فسفو کیناز پس از فصل تمرینات و مسابقات آزاد جهانی در ورزشکاران حرفه‌ای می باشد.

مواد و روش‌ها: 10 دختر ورزشکار حرفه‌ای اسکیت انتخاب شدند. آزمون ورزشی برونگرا در سه نوبت (24 ساعت قبل از شروع تمرینات، بعد از شش ماه برنامه تمرینی (قبل از مسابقات جهانی) و 24 ساعت بعد از مسابقات جهانی) توسط ورزشکاران انجام شد. برنامه تمرینی تخصصی اسکیت ، 26 هفته و هر هفته در 5 جلسه اجرا می‌شد ونمونه خونی به منظور اندازه گیری در قبل و بعد از هر آزمون ورزشی برونگرا گرفته ‌شد.

یافته‌ها: در مرحله قبل از تمرین، غلظت پروتئین شوک گرمایی 70 در واکنش به آزمون ورزشی برونگرا تغییر معنی‌داری نشان نداد (898/0p=). اما در مرحله پس از تمرین، به طور معنی‌داری پس از آزمون برونگرا افزایش یافت (031/0p=). همچنین، در اندازه گیری-های پس از آزمون برونگرا، غلظت آنزیم‌های کبدی و کراتین فسفو کیناز در مرحله دوم و سوم نسبت به مرحله اول به طور معنی داری بیشتر بود (05/0p<).

نتیجه گیری: یافته‌های پژوهش نشان داد بالا رفتن سطح آمادگی بدنی ورزشکاران در طول فصل تمرینات و مسابقات باعث افزایش سطح محافظت از بدن (تولید HSP70) می‌گردد و این موضوع به سطح توانایی بدن فرد جهت تولید این پروتئین بستگی دارد. همچنین می-توان گفت احتمالا سطح آمادگی بدنی افراد، عاملی مهم در میزان سطوح ALT، AST وALP پس از اجرای آزمون ورزشی برونگرا است.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/12/13 | پذیرش: 1392/6/23