دوره 16، شماره 8 - ( 8-1392 )                   جلد 16 شماره 8 صفحات 84-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Golshani Z, Davoodi V. In Vitro Antimicrobial Effect of Rosmarinus Officinalis Leaf Extract Against Some Pathogens. J Arak Uni Med Sci 2013; 16 (8) :78-84
گلشنی زینب، داودی ویدا. مطالعه اثرات ضدمیکروبی عصاره متانولی برگ های رزماری روی سویه های بیماری زا در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (8) :78-84

1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، اصفهان، ایران ، zey_golshani@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، اصفهان، ایران

زمینه و هدف: امروزه با افزایش استفاده از آنتی بیوتیک ها و درنتیجه بروز سویه های مقاوم، خلا ناشی از کاربرد داروهای جدید ضد میکروبی که دارای اثرات جانبی کمتری نسبت به آنتی بیوتیک ها باشند به خوبی احساس می شود. رزماری از گیاهان دارویی است که در طب قدیم کاربرد فراوانی داشته است. در این مطالعه اثرعصاره متانولی برگ این گیاه روی پاتوژن های مختلف بررسی می گردد.

مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایش گاهی از گیاه Rosmarinus officinalis برای بررسی اثرات ضد میکروبی استفاده گردید. عصاره متانولی برگ های این گیاه با غلظت های 400، 200، 100 و 50 میلی گرم بر میلی لیتر و به روش انتشار چاهک روی سویه های اشرشیاکلی، سودوموناس آئروژینوزا، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس بررسی گردید. تست تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) به روش میکروپلیت انجام گرفت .

یافته ها: در این بررسی، بیشترین میزان اثر عصاره متانولی برگ رزماری روی سودوموناس آئروژینوزا و اشرشیاکلی در غلظت های mg/ml400 مشاهده گردید. غلظت مهار کنندگی این عصاره روی رشد این باکتری ها از 25/6 تا mg/ml100 تغییر نشان داد. همچنین حداقل غلظت کشندگی عصاره در مورد این باکتری ها از 5/12 تا mg/ml200 بدست آمد.

نتیجه گیری: در این پژوهش مشخص شد، عصاره متانولی گیاه رزماری بر روی استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا اثر دارد ولی روی باسیلوس سرئوس اثر مهاری ندارد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1392/2/9 | پذیرش: 1392/8/1