دوره 17، شماره 4 - ( تیر 1393 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 88-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yousefichaijan P, Ghafari M O S, Taher Ahmadi H, Farajzadeh L, Zamamiyan A. Comparison between Antipyretic Effects of Acetaminophen and Ibuprofen Monotherapy with Alternative Regimen of Both Drugs in Children Aged 6 Months to 12 Years. J Arak Uni Med Sci 2014; 17 (4) :82-88
یوسفی چایجان پارسا، غفاری مهدیه السادات، طاهر احمدی حسن، فرج زاده لیلا، زمانیان اعظم. مقایسه اثرات درمانی ضد تب استامینوفن و ایبوپروفن با رژیم آلترناتیو( هر دو دارو) در کودکان 6 ماهه تا 12 ساله. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1393; 17 (4) :82-88

1- دانشیار، گروه اطفال ،دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، ghafari@arak mu.ac.ir
3- استادیار، گروه اطفال ،دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
4- پزشک عمومی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران

زمینه و هدف: متخصصین اطفال با تب و افزایش دمای بدن و اضطراب ناشی از آن در والدین مواجه هستند و راهکارهای متعددی را در مواجهه با تب به کار می‌گیرند. موضوعی که در سال‌های اخیر در درمان تب مورد توجه قرار گرفته است استفاده از دوزهای آلترناتیو استامینوفن - ایبوپروفن می‌باشد. علیرغم این که این روش به طور شایع استفاده می‌شود ولی مطالعات کافی در زمینه کارایی آن وجود ندارد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور تصادفی بود. تعداد 240 کودک در رده سنی 6 ماه تا 12 سال مبتلا به گاستروانتریت در این پژوهش شرکت کردند. کودکان در سه گروه تقسیم شدند. گروه اول استامینوفن دریافت نموده، گروه دوم ایبوپروفن و گروه سوم استامینوفن و ایبوپروفن را به صورت یکی در میان (آلترناتیو) دریافت نمود.

یافته‌ها: 112 از تعداد 240 کودک، نفر(66/46 درصد) دختر و 128 نفر (33/53 درصد) پسر بودند. میانگین زمان کاهش تب در گروه اول 07/2، گروه دوم 82/1 و در گروه سوم 87/1 روز بود. میانگین دوز مورد استفاده داروها در گروه اول 9 دوز، گروه دوم 17/8 دوز و در گروه سوم 13/7 دوز بود. گروه اول کمترین تأثیر را نسبت به دو گروه دیگر داشت.

نتیجه‌گیری: رژیم‌ درمانی آلترناتیو استامینوفن - ایبوپروفن در کاهش تب در کودکان رده سنی 6 ماه تا 12 سال مؤثرتر از تک درمانی هر دو آنها می‌باشد.

متن کامل [PDF 199 kb]   (1917 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1392/2/29 | پذیرش: 1393/2/17