دوره 16، شماره 7 - ( مهر ماه 1392 )                   جلد 16 شماره 7 صفحات 54-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghanbari M K, Shamsi M, Farazi A A, Khorsandii M, Eshrati B. The Survey of Knowledge, Self-Efficacy and Practice of Nurses Astandard Precautions to Prevent Nosocomial Infections in Hospitals of Arak University of Medical Sciences in 2013. J Arak Uni Med Sci 2013; 16 (7) :45-54
قنبری محبوبه خاتون، شمسی محسن، فرازی علی اصغر، خرسندی محبوبه، عشرتی بابک. بررسی میزان آگاهی، خود کار آمدی و عملکرد پرستاران در زمینه احتیاطات استاندارد در جهت پیشگیری از عفونت های بیمارستانی در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی اراک سال 1392 . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (7) :45-54

1- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، mohsen_shamsi1360@yahoo.com
3- دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران

زمینه و هدف: بررسی و کنترل عفونت های بیمارستانی هم اکنون در سطح دنیا یک اولویت جهانی است که با هدف به حداقل رساندن عفونت ها سبب کاهش مدت بستری بیماران در بیمارستان و نیز کاهش قابل توجه هزینه های درمانی می شود. لذا پژوهش حاضر با هدف سنجش میزان آگاهی،خود کار آمدی وعملکردپرستاران در در زمینه احتیاطات استاندارد در جهت پیشگیری از عفونت های بیمارستانی صورت پذیرفت.

مواد و روش ها: پژوهش حاضر به صورت مقطعی - تحلیلی بر روی 130 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال 1392 صورت پذیرفته است. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ای پایا و روا در خصوص سنجش آگاهی ،خود کار آمدی وعملکرد پرستاران در زمینه احتیاطات استاندارد در جهت پیشگیری از عفونت های بیمارستانی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از ازمونهای توصیفی و تحلیلی و ضریب همبستگی پیر سون تجزیه شدند.

یافته ها: میانگین نمره آگاهی پرستاران 66/14±92/46 و میانگین عملکرد 96/6±46/ 49 و خودکارامدی در حد متوسط با میانگین 81/10±29/52 مشاهده شد. بین آگاهی وعملکرد ارتباط آماری معنی دار نبود. اما بین خود کارآمدی با آگاهی، عملکرد و تاهل ارتباط آماری معنی دار بود (05/0>p). بین آگاهی وجنس نیز ارتباط معنی دار بود. (p<0.05).

نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه با وجود خود کار امدی متوسط اکثر پرستاران آگاهی وعملکرد خوبی نسبت به پیشگیری عفونتهای بیمارستانی ندارند .با توجه به نقش عمده پرستار درپیشگیری از عفونت های بیمارستانی؛ آموزش برای افزایش رفتارهای پیشگیری لازم است . بنابراین توجه بیشتر مسوولین به طراحی اقدامات لازم در جهت آموزش پرستاران ضروریست.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عفونی
دریافت: 1392/3/18 | پذیرش: 1392/6/31