دوره 9، شماره 2 - ( 4-1385 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 52-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazemi Saeed A, Yamini-Sharif A, Alam-zadeh M, Reiesi-Dehkordi M, Davoodi G. Alterations in urinary sodium and blood pressure after permanent pacemaker implantation. J Arak Uni Med Sci 2006; 9 (2) :47-52
کاظمی سعید علی، یمینی شریف احمد، عالم زاده مهناز، رئیسی دهکردی ماریا، داودی غلامرضا. بررسی تغییرات سدیم ادراری و فشار خون پس از کاشت ضربان سازهای دائمی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1385; 9 (2) :47-52

1- ، alikasaeid@yahoo.com
مقدمه: ضربان سازهای دائمی در درمان گروهی از بلوک های درجه دوم و سوم به کار می روند. بر اساس نتایج مطالعات قبلی، تغییرات همودینامیک ناشی از نصب ضربان سازها به اثبات رسیده است. در این مطالعه سعی بر آن بوده که این تغییرات همودینامیک از منظر دیگری به صورت اندازه گیری سطح سدیم ادراری و فشار خون مورد بررسی قرار گیرند. روش کار: 30 بیمار که طی سه سال جهت گذاشتن ضربان ساز دائمی برای اولین بار در مرکز قلب تهران بستری شده بودند (شامل 12 زن با میانگین سنی 92/62 سال و 18 مرد با میانگین سنی 07/60 سال) از نظر سطح سدیم ادراری، وزن مخصوص ادرار، فشار خون، سدیم و پتاسیم خون، قبل و بعد از نصب ضربان ساز تحت بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مزبور با استفاده از آزمون‌های تی زوجی و کااسکوئر، تجزیه و تحلیل شد. نتایج: میزان فشار خون سیستولی پیش از نصب ضربان ساز 50/136 میلی‌متر جیوه و پس از آن 60/120 میلی‌متر جیوه بود که کاهش آن معنی دار بود(001/0 p<). هم‌چنین سطح سدیم ادراری پس از نصب ضربان ساز افزایش قابل ملاحظه‌ای یافت (45/83 میلی اکی والان در لیتر پیش از نصب ضربان ساز و 61/106 میلی اکی والان در لیتر پس از نصب ضربان ساز)(018/0=p). نتیجه گیری: این مطالعه نیز یافته های مطالعات قبلی را که حاکی از تغییرات همودینامیک به صورت کاهش فشارخون و افزایش نوروپپتیدها پس از نصب ضربان سازهای دائمی هستند، تائید می کند.
موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/12/20