دوره 17، شماره 3 - ( خرداد 1393 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 64-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

Massoudinejad M R, Mazaheri Tehrani A, Ghanbari F, Mirshafian S. Evaluation of the Efficiency of Electrolysis Process with Continuous Flow in the Disinfection of Water Contaminated with Fecal Coliform . J Arak Uni Med Sci 2014; 17 (3) :56-64
مسعودی نژاد محمد رضا، مظاهری تهرانی اشرف، قنبری فرشید، میرشفیعیان سیمیندخت. بررسی استفاده از فرآیند الکترولیز با جریان پیوسته در حذف کلی فرم‎های مدفوعی از آب آلوده . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1393; 17 (3) :56-64

1- دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- ایران، کاشان، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دانشکده بهداشت، گروه مهندسی بهداشت محیط ، mazaheri@kaums.ac.ir
3- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- کارشناس آزمایشگاه، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

زمینه و هدف: روش‎های متداول گندزدایی آب شامل فرآیند‎های شیمیایی، ازن زنی، تابش اشعه ماورای بنفش، فرآیندهای غشایی و غیره می‎باشد. در سال‎های اخیر فرآیند الکترولیز به عنوان یک فرآیند سبز با کارایی بالا و عدم تولید محصولات جانبی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش بررسی کارایی فرآیند الکترولیز با جریان پیوسته در گندزدایی آب آلوده با کلی فرم‎های مدفوعی می‎باشد.

مواد و روش‎ها: روش پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی می‎باشد. نمونه‎های آب با اضافه کردن فاضلاب انسانی، کود حیوانی و کلنی اشرشیاکلی به آب مقطر تهیه و وارد راکتور الکتروشیمیایی با جریان پیوسته گردید. تاثیر پارامترهای عملیاتی مانند جنس الکترودها(مس و گرافیت فشرده)، زمان واکنش(40، 50، 60 و 70 دقیقه)، ولتاژ 48 ولت، فاصله الکترود 5 سانتی‎متر و pH اولیه 7 بر کارایی حذف باکتری‎های کلی فرم با استفاده از آنالیز واریانس فاکتوریال تعیین شد.

یافته‎ها: یافته‎ها نشان می‎دهد که کارایی حذف بستگی به منبع آلاینده، زمان مواجهه و جنس الکترودها دارد. با توجه به نتایج به دست آمده بهترین کارایی گندزدایی مربوط به آب آلوده به کلنی اشرشیاکلی در راکتوری با دو جفت الکترود مس با فاصله 5 سانتی‎متر، ولتاژ 48 ولت و در مدت 70 دقیقه با راندمان 99 درصد به دست آمده است. تغییر معنی‌داری در pH، TDS و EC در زمان‌های مختلف و با تغییر نوع منبع باکتری‌های کلی فرمی ایجاد نشد.

نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، استفاده از فرآیند الیکترولیز با جریان پیوسته، به عنوان یک روش مناسب باکارایی بالا و سازگار با محیط زیست در گندزدایی آب آلوده با کلی فرم‎های مدفوعی پیشنهاد می‎گردد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1392/4/18 | پذیرش: 1393/2/30