دوره 16، شماره 10 - ( 10-1392 )                   جلد 16 شماره 10 صفحات 83-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mokhberian N, Mahjoubi F, Pour Ahmad R, Alivandi M. Investigation of C1236T Polymorphism in MDR1 Gene of Childhood Acute Lymphoblastic Leukemia. J Arak Uni Med Sci 2014; 16 (10) :76-83
مخبریان ندا، محجوبی فروزنده، پوراحمد راضیه، علیوندی مجتبی. بررسی پلی مورفیسم C1236T ژن MDR1 در کودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1392; 16 (10) :76-83

1- گروه ژنتیک، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران ، n_mokhberian@yahoo.com
2- گروه ژنتیک پزشکی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران
3- گروه ژنتیک، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
4- گروه ژنتیک، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

زمینه و هدف: دلیل اصلی عدم مو فقیت شیمی درمانی ، مقاومت دارویی چند گانه می باشد. مهمترین علت مقاومت دارویی ،پمپهای وابسته به ATP مانند MDR1 هستند که باعث خروج دارو از سلول ها می شوند.ژن MDR1 بسیار پلی مورفیک می باشد و به نظر می رسد این پلی مورفیسم ها بر روی بیان ژن و در نتیجه پاسخ به درمان موثر است.هدف از این مطالعه بررسی پلی مورفیسم C1236Tژن MDR1 و ارتباط آن با پاسخ به درمان درکودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی پلی مورفیسم C1236T ژن MDR1 در 44 کودک مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد و 40 فرد سالم توسط تکنیک ARMS-PCR مورد بررسی قرار گرفت .همچنین ارتباط این پلی مورفیسم با پاسخ به درمان نیز مورد بررسی قرار گرفت.از نرم افزار SPSS و تست مربع کای برای آنالیز داده ها استفاده گردید و 05/0 P< معنی دار محسوب شد.
 یافته ها: گروه کنترل و بیماران از نظر فراوانی آلل ها و ژنوتیپ تفاوت معنی داری با هم نداشتند (876/0=P ).همچنین بین کسانی که به درمان پاسخ داده بودند و آنهایی که به درمان پاسخ نداده بودند از نظر فراوانی ژنوتیپ تفاوت معنی داری دیده نشد (304/0= P).
 نتیجه گیری: به نظر می رسد که بین پلی مورفیسم C1236T با پاسخ به درمان ارتباط ندارد و نقش این پلی مورفیسم در بیان ژن MDR1 در لوسمی لنفوبلاستیک حاد کودکان و پاسخ به درمان مورد سوال می باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: اطفال
دریافت: 1392/6/17 | پذیرش: 1392/8/29