دوره 17، شماره 2 - ( اردیبهشت 1393 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 49-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholamian A, Divsalar A, Eslami Moghadam M, Saiedifar M, Sabory A A. The Effects of Oxali-Palladium on the Function and Structure of Liver Catalase. J Arak Uni Med Sci 2014; 17 (2) :40-49
غلامیان اعظم، دیوسالار عادله، اسلامی مقدم محبوبه، سعیدی فر مریم، صبوری علی اکبر. اثر اگزالی پالادیوم بر فعالیت و ساختار کاتالازکبد. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1393; 17 (2) :40-49

1- دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
2- کرج، حصارک، میدان دانشگاه، دانشکده علوم زیستی، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی ، divsalar@khu.ac.ir
3- استادیار، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، تهران، ایران
4- استادیار، پژوهشگاه فناوری نانو و مواد پیشرفته مرکز تحقیقات مواد و انرژی، کرج، ایران
5- استاد، مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران

زمینه و هدف: کاتالاز یکی از اصلی‎ترین آنزیم‎های آنتی اکسیدانت است که در بافت‎های انسانی به مقدار زیادی در کبد وجود دارد. کبد بافت اصلی در بدن است که در کاتابولیسم و سم زدایی داروها نقش دارد و هدف اثرات توکسیک و کارسینوژنیک بسیاری از داروها است. در این مطالعه اثرات جانبی ترکیب ضد سرطانی اگزالی پالادیوم بر عملکرد و ساختار آنزیم حیاتی کاتالاز کبدی بررسی شد.

مواد و روش‎ها: در این مطالعه تجربی، تغییرات در فعالیت آنزیم به واسطه تغییر جذب سوبسترا(هیدروژن پراکسید) در طول موج 240 نانومتر با استفاده از اسپکتروسکوپی مرئی – ماوراء بنفش در غیاب و حضور غلظت‎های مختلف اگزالی پالادیوم در دمای اتاق مطالعه شد. هم‎چنین اثر اگزالی پالادیوم بر ساختار سه بعدی کاتالاز از طریق اسپکتروسکوپی فلوئورسانس توسط مطالعه تغییر در نشر ذاتی آنزیم در غیاب و حضور غلظت‎های مختلف اگزالی پالادیوم در دو دمای محیط و فیزیولوژیک بررسی شد.

یافته‎ها: داده‎های سینتیکی نشان داد که مقدار Km کاتالاز کبد گاو برابر با 8/26 میلی‎مولار به دست آمد. هم‎چنین در حضور غلظت‎های مختلف اگزالی پالادیوم، فعالیت آنزیم کاهش تدریجی در مسیر وابسته به دوز را نشان داد(001/0>p). داده‎های فلوئورسانس تغییر در ساختار سه بعدی آنزیم از طریق خاموشی نشر فلورئورسانس را نشان داد که تغییر در محیط کروموفور در پروتئین را ثابت می‎کند.

نتیجه‎گیری: از نتایج این مطالعه می‎توان دریافت که مهار آنزیم کاتالاز توسط داروی ضد سرطان اگزالی پالادیوم مقدار گونه‎های اکسیژن فعال را افزایش می‎دهد. افزایش گونه‎های فعال اکسیژن یکی از مکانیسم‎های داروهای ضدسرطان مختلف است.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1392/8/4 | پذیرش: 1392/12/7