دوره 12، شماره 2 - ( 7-1388 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 133-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

Neshat doust H T, Nilforoush zadeh M A, Dehghani F, Molavi H. Effectiveness of cognitive-behavioral stress management therapy on patients`s quality of life with alopecia areata in Skin Disease and Leishmaniasis Research Centre of Isfahan. J Arak Uni Med Sci 2009; 12 (2) :125-133
نشاط دوست حمیدطاهر، نیلفروش زاده محمدعلی، دهقانی فهیمه، مولوی حسین. اثربخشی درمان شناختی- رفتاری مدیریت استرس بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آلوپسی آرئاتا در مرکز تحقیقات پوست و سالک اصفهان. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1388; 12 (2) :125-133

1- ، fahimeh_dehghani@yahoo.com
مقدمه: تحقیقات مختلف بیان گر ارتباط بیماری آلوپسی آرئاتا با عوامل روانشناختی و شیوع اختلالات روانی در این بیماران است. علاوه بر این آلوپسی آرئاتا بر روی کیفیت زندگی این بیماران تأثیر زیادی دارد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثربخشی درمان شناختی- رفتاری مدیریت استرس به شیوه‌‌‌‌‌‌ گروهی بر کیفیت زندگی بیماران زن مبتلا به آلوپسی آرئاتا است. روش کار‌: این پژوهش یک مطالعه‌ مورد شاهدی (همراه پیش آزمون و پس آزمون) است که در مرکز تحقیقات پوست و سالک شهر اصفهان انجام گرفت. نمونه شامل 20 بیمار زن مبتلا به آلوپسی آرئاتا با تشخیص پزشک متخصص بود. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه اسکیندکس- 16 بود که قبل و بعد از مداخله توسط افراد تکمیل گردید. درمان شناختی- رفتاری مدیریت استرس طی هشت جلسه و به مدت دو ماه بر روی گروه آزمایش انجام گرفت. داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج: میانگین نمرات کیفیت زندگی درگروه آزمایش به‌طور معنی‌داری نسبت به گروه شاهد کاهش پیداکرد(05/0>p). نتیجه گیری: درمان شناختی- رفتاری مدیریت استرس باعث بهبود کیفیت زندگی در مبتلایان به آلوپسی آرئاتا می‌شود. .
متن کامل [PDF 2051 kb]   (5452 دریافت)
موضوع مقاله: روانپزشکی
دریافت: 1388/1/17