دوره 17، شماره 2 - ( اردیبهشت 1393 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 32-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghifard V, Ebrahimi A, Aghasadeghi M R, Sadat S M. The Effects of 4G/5G Polymorphism of PAI-1 Gene in Iranian Patients with Schizophrenia. J Arak Uni Med Sci 2014; 17 (2) :24-32
صادقی فرد ویدا، ابراهیمی احمد، آقاصادقی محمد رضا، سادات سید مهدی. بررسی ارتباط پلی مورفیسم 4G/5G ژن PAI-1 در بیماران ایرانی مبتلا به اسکیزوفرنی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1393; 17 (2) :24-32

1- دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ژنتیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، اهر، ایران
2- استادیار، پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- دانشیار، بخش هپاتیت و ایدز، انیستیتو پاستور ایران، تهران، ایران
4- تهران، خیابان پاستور، انستیتو پاستور ایران، بخش هپاتیت و ایدز ، mehdi_sadat@yahoo.com

زمینه و هدف: اسکیزوفرنی یک اختلال شایع تخریب نورونی است که در حدود یک درصد از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند. این بیماری یک اختلال چند فاکتوری است که نقش عوامل ژنتیکی در آن در حدود 80 درصد تخمین زده شده است. تاکنون ژن‎های بسیاری در این حوزه مورد بررسی قرار گرفته‎اند. از آنجا که ژن PAI-1 نیز به عنوان یکی از ژن‌های تأثیرگذار بر عملکرد سیستم مرکزی اعصاب شناخته می‌شود، لذا در این مطالعه به بررسی ارتباط پلی‌مورفیسم شایع 4G/5G 675- واقع در ناحیه پروموتور ژن PAI-1 با بروز بیماری اسکیزوفرنی پرداخته شد.

مواد و روش‎ها: این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 106 نمونه از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی و 122 نمونه کنترل انجام گردید. پس از استخراج DNA نمونه‌های خونی، فراوانی پلی مورفیسم‎ها توسط روش‌ ARMS-PCR تعیین و سپس محصولات PCR بر روی ژل آگارز 2 درصد الکتروفورز شدند.

یافته‌ها: آنالیزهای آماری در مورد پلی مورفیسم 4G/5G675- نشان دادند که 92/17 درصد از بیماران و 64/1 درصد از افراد کنترل هموزیگوت موتانت، 1/65 درصد از بیماران و 9/45 درصد از افراد کنترل هتروزیگوت و 17 درصد از بیماران و 5/52 درصد از افراد کنترل هموزیگوت طبیعی بودند.

نتیجه گیری: در این مطالعه، ما ارتباط معناداری را بین پلی‌مورفیسم 4G/5G 675- و بروز بیماری اسکیزوفرنی در گروه بیمار مشاهده کردیم. بنابر اطلاعات ما، تحقیق حاضر برای اولین بار در ایران در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی انجام یافته است، هر چند مطالعه با تعداد نمونه بیشتر ضروری به نظر می‌رسد.

واژه‌های کلیدی: ایران، ژن PAI-1، پلی مورفیسم، اسکیزوفرنی
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه