دوره 9، شماره 4 - ( فصلنامه 1385 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 113-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

Noori G, Shafighi S, Sofian M. Two case reports of Kikuchi-Fujimoto disease. J Arak Uni Med Sci 2006; 9 (4) :107-113
نوری غلامرضا، شفیقی صدیقه، صوفیان معصومه. گزارش دو مورد بیماری کی‌کوچی فوجیماتو . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1385; 9 (4) :107-113

1- ، ma_sofian@yahoo.com
مقدمه: بیماری کی‌کوچی فوجیماتو یک علت نادر ولی مهم لنفادنوپاتی گردنی در خانم‌های جوان می‌باشد. علایم همراه شامل تب، تعریق، کاهش اشتها و گاهی لوکوپنی می‌باشند. بیماری خود محدود بوده و در مدت 8-2 ماه بهبودی روی می‌دهد. کلید تشخیصی بیماری، پاتولوژی غده لنفی می‌باشد. ارتباط بیماری با بعضی عوامل ویروسی و اتوایمون مطرح است اما اثبات نشده است. در این مقاله دو مورد بیماری کی کوچی فوجیماتو گزارش می شود. موارد: مورد اول خانم 31 ساله با تب شدید و لنفاد نوپاتی اگزیلاری راست به ابعاد 7×5 سانتی متر بود که 1 ماه بعد از بروز علایم، تشخیص وی با پاتولوژی مسجل شد. بعد از جراحی بیمار در چند نوبت ضایعات پوستی به صورت لکه‌های اریتماتوی گذرا در صورت و بینی داشت که خود به خود برطرف شدند. مورد دوم خانم 20 ساله با تب و لرز، سر درد، کاهش وزن و لنفاد نوپاتی گردنی به ابعاد 1 × 2 سانتی متر بود که چندین نوبت آنتی بیوتیک مصرف نموده لکن بهبود نیافته بود. نهایتاً 5 ماه بعد تحت عمل جراحی قرار گرفت و پاتولوژی لنف نود، بیماری کی کوچی فوجیماتو بود. بعد از جراحی 2 عدد لنف نود کوچک در اطراف محل جراحی پدیدار شد. نتیجه گیری: در تشخیص افتراقی لنفادنوپاتی خصوصاً گردنی در خانم‌های جوان باید بیماری کی کوچی فوجیماتو را در نظر داشت و از مصرف آنتی بیوتیک در لنفادنوپاتی بدون داشتن دلیل واضح خودداری نمود. بعد از تشخیص نیز پی‌گیری بیمار از بابت بروز علایم بیماری‌های اتوایمون و عود الزامی است.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/1/18