دوره 17، شماره 8 - ( آبان 1393 )                   جلد 17 شماره 8 صفحات 18-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sayed Zadeh S A, Bakhtiari M, Soleimani A. Predictive Factors of Breakthrough Infection in Patients with Vesicoureteral Reflux Under Antibiotic Prophylaxis. J Arak Uni Med Sci 2014; 17 (8) :9-18
سیدزاده سیدابوالحسن، بختیاری مهرداد، سلیمانی اکرم. عوامل پیش گویی کننده بر عفونت ادراری در بیماران مبتلا به بازگشت ادرار از مثانه به حالب تحت پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1393; 17 (8) :9-18

1- گروه اطفال، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
2- گروه اطفال، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران ، bakhtiarimehrdad@yahoo.com
3- گروه آمار، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

زمینه و هدف: بازگشت ادرار از مثانه به حالب، شایع‌ترین نقص دستگاه ادراری در کودکان است. علی‌رغم تجویز آنتی‌بیوتیک پروفیلاکسی در کودکان مبتلا به ریفلاکس ادراری، در برخی موارد عفونت ادراری حین دریافت آنتی‌بیوتیک پروفیلاکسی(BTI) اتفاق می‌افتد که می‌تواند منجر به پیلونفریت و ایجاد اسکار کلیوی متعاقب آن گردد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 288 کودک مبتلا به ریفلاکس اولیه مثانه به حالب که با کوتریموکسازول تحت درمان پروفیلاکسی بودند، به مدت حداقل یک سال تحت نظر گرفته شدند .بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده، اثر پیش‌بینی کننده برخی عوامل مانند جنسیت، میانگین سن تشخیص ریفلاکس، درجه ریفلاکس، یک طرفه یا دوطرفه بودن ریفلاکس و وجود اسکار کلیه بر وقوع عفونت ادراری حین دریافت آنتی‌بیوتیک پروفیلاکسی مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: عفونت ادراری حین دریافت آنتی‌بیوتیک پروفیلاکسی در 111 نفر (5/38 درصد) از بیماران اتفاق‌ افتاد که 88 نفر آنها دختر (28/79 درصد) و 23 نفر پسر (72/20 درصد) بودند. درجات متوسط و شدید ریفلاکس مثانه به حالب (درجه 3 تا 5)، وجود اسکار کلیوی و جنس مونث عوامل خطر مهم در بروز عفونت‌های ادراری بودند. هرچند ارتباط آماری معنی‌داری بین میانگین سن تشخیص ریفلاکس ادراری و یک طرفه یا دوطرفه بودن ریفلاکس با بروز عفونت‌های ادراری دیده نشد.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه به بالا بردن آگاهی پزشکان و والدین درمورد عوامل مساعد کننده بروز عفونت‌های ادراری، که به طور بالقوه می‌تواند منجر به آسیب کلیوی گردد، کمک خواهد نمود.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: اطفال
دریافت: 1392/12/20 | پذیرش: 1393/6/30