دوره 17، شماره 8 - ( آبان 1393 )                   جلد 17 شماره 8 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaee R, Almasi-Hashiani A, Falahati J, Khalili A. The Effects of Timolol and Latanoprost vs. Timolol and Dorzolamide on Intraocular Pressure in Open Angle Glaucoma Patients. J Arak Uni Med Sci 2014; 17 (8) :1-8
رضایی رضا، الماسی حشیانی امیر، فلاحتی جمال، خلیلی آمنه. مقایسه اثر درمان ترکیبی تیمولول-دورزولامید با تیمولول-لاتانوپروست در کاهش فشار داخل چشمی در بیماران مبتلا به گلوکوم زاویه باز. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1393; 17 (8) :1-8

1- گروه چشم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، dr_rezarezaei85@yahoo.com
2- گروه اپیدمیولوژی و آمار، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- گروه چشم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
4- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران

زمینه و هدف: گلوکوم دومین علت شایع نابینایی می‌باشد و یکی از مهم‌ترین علل قابل پیش‌گیری نابینایی است. در کنترل فشار داخل چشمی بیماران مبتلا به گلوکوم، معمولا رژیم‌های چند دارویی توصیه می‌شود. هدف این مطالعه مقایسه اثر دو درمان ترکیبی تیمولول-لاتانوپروست و تیمولول-دورزولامید در کاهش فشار داخل چشم در بیماران مبتلا به گلوکوم زاویه باز می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 60 بیمار مبتلا به گلوکوم به صورت تصادفی در دو گروه درمانی تیمولول-لاتانوپروست یا تیمولول-دورزولامید قرار گرفتند. متغیرهای مورد نظر قبل و 6 هفته بعد از مداخله مورد سنجش قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها توسط نرم افزار آماری Stata نسخه 12 و در سطح معنی‌داری 05/0 انجام شد.

یافته‌ها: مطالعه میانگین سنی گروه تیمولول-دورزولامید 6/67 سال و گروه تیمولول-لاتانوپروست 6/72 سال بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین دو گروه از نظر متغیرهای فشار داخل چشمی، حدت بینایی و نسبت کاپ به دیسک اپتیک وجود ندارد.

نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های مطالعه اختلاف معنی‌داری بین میزان کاهش فشار داخل چشمی در دو گروه درمانی از بیماران مبتلا به گلوکوم زاویه باز مشاهده نشد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: جراحی
دریافت: 1393/3/3 | پذیرش: 1393/7/30