دوره 9، شماره 3 - ( فصلنامه 1385 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 66-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Forough B, Bahrami M, Saiidi H, Rahimi F. The effect of medial heel wedge on improvement of pain in patients suffering from plantar fasciitis. J Arak Uni Med Sci 2006; 9 (3) :60-66
فروغ بیژن، بهرامی محمود، سعیدی حسن، رحیمی فریدون. بررسی تأثیر گوه داخلی خلف پا بر کاهش درد بیماران مبتلا به پلانتار فاسیاتیس. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1385; 9 (3) :60-66

1- ، bijhanfr@yahoo.com
مقدمه: پلانتار فاسیاتس یکی از عوارض شایع در بین بالغین می‌باشد. روش‌های غیر جراحی درمان این عارضه شامل فیزیوتراپی و ارتز می‌باشند. درمان‌های ارتزی شایع شامل استفاده از ارتزهای عملکردی، پد پاشنه سیلیکونی، اسپلنت شبانه و گوه بوده که گزینه‌های مناسب‌تری نسبت به روش‌های جراحی در درمان پلانتار فاسیاتیس می‌باشند. در میان ارتزها، گوه به علت سبکی، ارزان‌تر بودن، سهولت ساخت و پذیرش بهتر از سوی مریض می‌تواند موثرتر باشد. در این تحقیق تأثیر گوه داخلی خلف پا در کاهش درد بیماران دچار پلانتار فاسیاتیس بررسی شده است. روش کار: این تحقیق یک مطالعه کارآزمایی بالینی به صورت قبل و بعد است که طی آن پانزده بیمار مبتلا به پلانتار فاسیاتیس شامل 6 مرد و 9 زن با 18 پاشنه دردناک مورد ارزیابی قرار گرفتند. انتخاب آنها با روش مبتنی بر هدف بود. به این بیماران گوه داخلی خلف پا داده شد. سپس از پرسش‌نامه FAOS و اندازه‌گیری طول گام و قدم برای ارزیابی آنها استفاده گردید. متغیرهای مورد بررسی شامل درد، فعالیت روزمره، فعالیت‌های ورزشی، کیفیت زندگی، طول گام و طول قدم بودند که طی دو مرحله ارزیابی شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آنالیز واریانس استفاده شد. نتایج: در هر دو مرحله پیگیری، متغیرهای درد، فعالیت روزمره، فعالیت‌های ورزشی،کیفیت زندگی، طول گام و طول قدم از نتایج بهتری نسبت به روز اول برخوردار بودند(05/0 p<). درضمن مرحله دوم پیگیری نسبت به مرحله اول پیگیری نیز نتایج بهتری را نشان می‌داد. نتیجه گیری: علت تأثیر بهتر گروه با گوه داخلی خلف پا مربوط به انتقال نیرو به سمت خارج می‌باشد. در واقع این گوه با انتقال نیروها از نقطه دردناک به نقاط دیگر باعث کاهش اعمال نیروهای غیر طبیعی در نقطه دردناک می‌گردد.
متن کامل [PDF 987 kb]   (2023 دریافت)
موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/6/19